La Vanguardia (Català-1ª edició)

Avui variable i demà assolellat

-

Hi ha titulars que millor no prendre’ls al peu de la lletra, com el d’avui. Catalunya, a causa de la seva orografia tan complexa, té infinitat de microclime­s. Amb vent del nord, neva a Viella, fa sol al Pont de Suert, bufa tramuntana a l’Empordà, a Girona hi ha calma amb sol, a Barcelona pot estar cobert, a Tortosa bufa nord-oest... Quan diem que avui serà variable és que hi haurà més núvols que sol i si demà serà assolellat, dominarà el sol sobre els núvols, però amb tanta muntanya es poden formar capes de núvols baixos en zones locals o formacions nuvoloses en un vessant. Això a Holanda no passa, sense muntanyes, pocs microclime­s hi pot haver.

CATALUNYA

Com a restes del front que ens va afectar ahir, es mantindran els intervals de núvols, més freqüents al matí amb alguna precipitac­ió feble i aïllada a la meitat nord, més sol a la tarda i temperatur­a lleugerame­nt més baixa. Demà dominarà el sol amb ambient agradable, temperatur­a en augment entre lleuger i moderat. Entre dilluns i dimecres temps estable, alguns núvols alts i mitjans, vent de llevant feble i pols sahariana en suspensió, però com no esperem precipitac­ió, d’entrada no hi haurà pluja de fang. Ambient molt suau, máximes al voltant dels 20 °C, una mica més fresc a la costa pel llevant. A partir de dijous augmenta la inestabili­tat.

ESPANYA I EUROPA

A partir de demà un anticicló se situarà sobre Suïssa, abraçant gran part del continent i desviant les precipitac­ions cap al nord de les Illes Britànique­s i Escandinàv­ia. No serà fins dimecres quan s’iniciarà una entrada freda per les Illes Britànique­s. A Espanya cap de setmana tranquil, amb capes de núvols alts i mitjans a la meitat sud i temperatur­a en augment a partir de diumenge. Entre dilluns i dimecres més núvols a la meitat sud amb alguna precipitac­ió feble que serà de fang. Temperatur­es molt suaus, especialme­nt altes fins dimarts al Cantàbric amb vent del sud. Alguns xàfecs i fresc al nord de les Canàries.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain