La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ansu Fati decidirà d’aquí 15 dies si es torna a operar

El del planter va anar dimecres a Lió a la recerca d’una segona opinió mèdica

- FUTBOL ANAÏS MARTÍ LA LESIÓ DEL DAVANTER BARCELONIS­TA

Els pròxims 15 dies seran clau per definir si Ansu Fati torna a passar pel quiròfan per operar-se el menisc del genoll esquerre. Durant aquest temps la intenció és forçar l’articulaci­ó per veure com respon i si aguanta mitjançant sessions de treball fort i intens. Si el genoll resisteix l’esforç sense inflamar-se i sense que tingui cap dolor no hi haurà operació i s’anirà veient quina n’és l’evolució i si pot jugar en el que queda de temporada sense prendre cap risc. En canvi, si l’articulaci­ó no aguanta caldrà tornar a operar el menisc.

Tot anava bé; de fet, estava previst que el jove del planter comencés a fer treball sobre la gespa a començamen­ts d’abril. Fins que fa una setmana el dolor i la infamació del genoll esquerre van reaparèixe­r i les alarmes van tornar a saltar. És la segona frenada en què Ansu Fati pateix un retrocés des que al novembre va passar pel quiròfan.

El primer va arribar al mes de gener, quan el jugador, de 18 anys, es va sotmetre a un tractament biològic a càrrec del mateix que el va operar, el doctor Ramon Cugat, per mirar de rebaixar la inflamació que patia al genoll cada vegada que augmentava la càrrega de treball. Aquest tractament va incloure una petita intervenci­ó per treure-li líquid de l’articulaci­ó. Aquest primer contratemp­s va fer que els terminis de reaparició s’haguessin d’ajornar un mes, ja que va haver de tornar a la piscina i minimitzar la presència al gimnàs.

Aquesta setmana van tornar els mals presagis. Després de llevar-se amb dolor hi va haver una reunió mèdica amb el doctor Ramon Cugat i els serveis mèdics del FC Barcelona. La conclusió va ser que havia de continuar el tractament biològic. Tot i això, els Fati també van voler buscar una segona opinió, una visió que el club va entendre.

Així va ser com dimecres els Fati es van desplaçar fins a Lió perquè el del planter visités el gabinet mèdic de Bertrand Sonnery-Cottet, un cirurgià ortopèdic que ja ha intervingu­t altres esportiste­s, com ara Karim Benzema o Nabil Fekir. Ansu Fati també ha rebut el consell de José Carlos Pinto Noronha, metge de

“L’hem animat; es recuperarà bé”, va dir el president quan sortia de la ciutat esportiva

la federació portuguesa, i també la d’un altre prestigiós especialis­ta espanyol, el doctor Antonio Maestro, i ha decidit provar-se durant aquestes dues setmanes.

Malgrat els contratemp­s, la seva mentalitat continua sent positiva. Després de tornar de Lió ha tornat a les rutines i cada matí s’ha acostat fins a la ciutat esportiva per continuar-se entrenant al gimnàs, esforçant-se per deixar enrere les males sensacions. Ahir va compartir uns minuts amb el president Joan Laporta. “L’hem animat, es recuperarà bé”, va dir el màxim mandatari quan abandonava la ciutat esportiva.

Ansu Fati continua somiant a poder ajudar l’equip a finals de temporada i tenir opcions d’anar convocat amb la selecció espanyola per jugar l’Eurocopa o els Jocs Olímpics. També sap que tenint en compte la seva joventut el més important és recuperar-se bé i que en cas que hagi de tornar a passar pel quiròfan es perdria el que queda de temporada. Tot el que sigui una operació implicarà haver de tornar a començar des de zero.

 ?? ERIC ALONSO / GETTY ?? Sergi Darder va marcar l’1-3 amb aquest xut ajustat al pal dret
ERIC ALONSO / GETTY Sergi Darder va marcar l’1-3 amb aquest xut ajustat al pal dret
 ?? REDACCIÓ / TWITTER ?? La il·lusió d’Ansu Fati era acabar la temporada jugant
REDACCIÓ / TWITTER La il·lusió d’Ansu Fati era acabar la temporada jugant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain