La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb farbalans al Mercadona

- Begoña Gómez Urzaiz

Una vegada uns turistes em van fer fotos comprant peix al mercat de Santa Caterina. Era a la parada demanant que em netegessin bé els molls quan es va acostar el pare de família, amb una càmera bona, no amb mòbil, i ens va immortalit­zar a mi i al peixater. Automàtica­ment, tots dos vam redreçar l’esquena i vam amagar la panxa, perquè ja que havíem d’encarnar un tipisme mediterran­i, fent de “persones que compren i venen en mercats restaurats a l’Europa del Sud”, valia més fer-ho bé.

L’Ajuntament de Sevilla anima les dones a sortir al carrer vestides de flamenca els dies en què haguessin celebrat la Feria, “encara que sigui a fer un cafè o una cervesa”, i als homes a portar vestit curt i barret d’ala ampla per anar, per exemple, al Mercadona o a la cua de Correus. L’objectiu seria activar el comerç i, tot i que no ho diuen explícitam­ent, animar els sevillans a performar davant els turistes que puguin arribar a la ciutat. L’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, ha anat més al gra. Ha dit: “Estem sacrifican­t la nostra mobilitat per garantir un espai més segur per a aquells que venen de fora i dinamitzen l’economia”. A veure, tu dinamitzes? Si dinamitzes, bé, i si no, cap a casa.

A Barcelona ja fa més d’un any que vivim gairebé sense públic, sense gent que ens miri i ens faci fotos com ens les feien abans. I em fa por que per la falta de pràctica se’ns oblidi viure #mediterràn­iament, que els skaters deixin de patinar davant del Macba perquè per a què, si ja només es fan vídeos entre si, que els senyors perennemen­t bronzejats de la Barcelonet­a deixin de jugar al dòmino al costat de la platja perquè ja no aporten valor al branding de la ciutat, només passant el vespre. A Sevilla almenys s’entrenen.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain