La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gibraltar vacuna la majoria de la població i es treu la mascareta

- REDACCIÓ

Gibraltar està cada vegada més a prop del final de la pandèmia i de recuperar la normalitat. Des d’ahir ja no és obligatori l’ús de la mascareta en espais oberts. A més, des de dijous la població no està subjecta al toc de queda que regia entre les 0.00 hores de la matinada i les 6.00 hores.

Des de la mitjanit d’aquest dissabte portar mascareta ha deixat de ser obligatori en espais oberts del carrer Reial (Main Street), la principal via de Gibraltar, així com en la resta de carrers del centre urbà. Aquests carrers, els més freqüentat­s i on es concentren els comerços, eren els únics que fins diumenge mantenien l’obligatori­etat de l’ús de les mascaretes per passejar, ja que des de l’1 de març es va permetre que en la resta, amb menys afluència de persones, es pogués circular amb la cara al descobert. L’alliberame­nt de les mascaretes es limita als espais a l’aire lliure, ja que l’ús continua sent obligatori en espais públics tancats, en comerços i en el transport públic.

Mentrestan­t, el toc de queda va acabar la nit de dimecres passat. Des d’aleshores bars i restaurant­s estan habilitats per obrir fins a les dues de la matinada. El consum d’alcohol en llocs públics continua prohibit durant les nits, des de les 19.00 hores fins a les 8.00 del matí.

La decisió de relaxar les restriccio­ns es deu a la rapidesa de la campanya de vacunació, ja que gairebé un 80% dels habitants estan immunitzat­s davant la covid. La totalitat de la població adulta ha rebut almenys la primera dosi. Un total de 7.662 persones, de les 34.000 que actualment resideixen al territori, ja han rebut les dues dosis. La seva població flotant, els gairebé 15.000 treballado­rs transfront­erers (dels quals més de 9.000 són espanyols), també avança cap a la immunitat. Fins ara, 2.371 ja han rebut les dues dosis i 4.107 només la primera. Ja fa vuit dies que l’hospital Sant Bernard no té pacients ingressats per covid, i tampoc no hi ha contagis a les residèncie­s de gent gran.

No hi ha toc de queda però continua la prohibició de beure alcohol en llocs públics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain