La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jutgessa de guàrdia deixa en llibertat l’acusat de robar en bars amb sedants

- MAYKA NAVARRO

Les imatges de les càmeres de seguretat del bar en què treballa la Lu a la Zona Franca no van ser suficients. S’hi veu perfectame­nt com un home llança alguna cosa al cafè que està prenent la dona i al cap de pocs minuts aquesta es desploma fins a quedar-se adormida rere la barra. Tal és el seu estat que el noi accedeix a la zona reservada del bar i roba tranquil·lament els 2.000 euros amb què la Lu anava a pagar una ortodòncia aquell dia. Els Mossos d’Esquadra, que diumenge van presentar el detingut al jutjat de guàrdia, van tipificar el fet com un robatori amb violència i van alertar del risc d’utilitzar determinat­s sedants. La jutgessa de guàrdia el va deixar ahir en llibertat.

En les últimes 48 hores, des que l’home va ser detingut al barri de la Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat

després de ser reconegut per un guàrdia urbà fora de servei, els mossos de la unitat d’investigac­ió de la comissaria de Sants van treballar de valent per tractar de comprovar si se li podien atribuir altres robatoris en bars regentats per ciutadans xinesos a les Corts, l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat. En van poder acreditar tres, però sense demostrar l’ús de sedants per anul·lar la voluntat de les víctimes, i els van tipificar com a furts.

Després del robatori del bar de la Lu a la Zona Franca i la difusió del vídeo als mitjans de comunicaci­ó, la comunitat xinesa que resideix a Espanya va compartir les imatges del lladre per advertir els seus compatriot­es. A València en John, propietari d’un bar, també va assegurar que el delinqüent de la Zona Franca era el mateix que al gener va accedir al seu establimen­t i que les càmeres van gravar llançant alguna substància al seu refresc que el van deixar adormit.

Aquest robatori l’investiga la Policia Nacional a València i els Mossos no el van incloure en el seu atestat d’ahir perquè els investigad­ors esperen fer noves comprovaci­ons amb altres sospitosos. Tot i que els

Mossos van acreditar que el seu detingut tenia un bitllet recent a València.

En qualsevol cas per als investigad­ors el cas no està tancat. I tot i que l’home va quedar ahir en llibertat amb càrrecs, la policia continua treballant en almenys una vintena de robatoris en què les víctimes, totes ciutadans xinesos, van declarar haver-se quedat mig adormides en els instants anteriors.

En el seu atestat presentat al jutjat, els Mossos van posar en relleu el risc d’ús indiscrimi­nat de Noctamid, un medicament del grup dels hipnòtics que afavoreix el son i que l’home portava a sobre en el moment de la detenció.

 ?? VR VR VEÏNS RAVAL ??
VR VR VEÏNS RAVAL
 ?? VR ??
VR

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain