La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament va captar el 2020 16 inversions internacio­nals

-

www.barcelonag­lobal.org a notar lleugerame­nt els efectes del Brexit. Així, dels onze projectes nous captats l’any passat, quatre procedeixe­n del Regne Unit. La resta tenen el seu origen a França, els Estats Units, l’Argentina, Singapur i la Xina. Pel que fa als cinc projectes de reinversió, tres procedeixe­n d’Alemanya i els altres dos dels Estats Units.

Segons fonts municipals, per a aquest 2021 des de l’Ajuntament de Barcelona s’està treballant en una cartera de 49 projectes, que en una àmplia majoria són de països de fora de la Unió Europea.

“Les dades demostren que quan diem que Barcelona ho té tot perquè la sortida de la crisi ens pugui anar bé és perquè estem molt ben posicionat­s en sectors

Per al 2021 es treballa amb una cartera de 49 negocis nous, la majoria extracomun­itaris

com el tecnològic”, afirma Jaume Collboni. Segons l’opinió del número dos de l’Ajuntament, “els inversors veuen la ciutat com un espai d’oportunita­ts”.

Entre els nous projectes aterrats aquestes dates tan adverses a Barcelona hi destaquen les empreses del sector tecnològic i de les comunicaci­ons (ware, cloud services, solucions d’àudio amb intel·ligència artificial i aplicacion­s per als sectors de l’esport i la restauraci­ó) i també blockchain per al sector marítim, Fintech, serveis a les empreses, comerç electrònic i sector del comerç minorista.

Alguns exemples que han permès crear llocs de treball a Barcelona són el centre de vendes virtual de NetApp; la botiga de Huawei a la plaça Catalunya; l’oficina de MyTheresa, empresa alemanya de venda en línia de moda de gamma alta, o el centre de desenvolup­ament de productes i les oficines centrals de la start-up britànica Aflorithmi­c.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain