La Vanguardia (Català-1ª edició)

El trèvol màgic de Sara Roy: proximitat, intimitat i sinceritat

La cantant debuta en solitari mostrant la seva cara més potent i atrevida

- ALBERT DOMÈNECH

En la fotografia que acompanya aquest reportatge podeu familiarit­zar-vos amb un dels rostres emergents de la música del nostre país. L’artista es diu Sara Roy i la posada en escena, en una platja, no és un detall qualsevol. Divendres la jove manresana de 23 anys va publicar el seu primer àlbum d’estudi al qual ha titulat (A)mar, una doble declaració d’intencions per a la seva carta de presentaci­ó.

Per què el mar com a bandera? “El mar sempre m’ha fascinat molt i té una cosa que m’encanta: no saps mai com el trobaràs, si més abrupte o calmat. A més, el relaciono amb les persones, especialme­nt amb els músics, que sempre estem en evolució constant i anem aprenent amb les coses que ens passen. M’agradava aquesta idea d’evolució i canvi”, explica la cantant en una trobada amb La Vanguardia.

La Sara està il·lusionada amb tot el que li està passant en els últims mesos i que té com a joia de la corona aquest primer disc en solitari d’essència pop i amb cançons en català i castellà. La primera és la seva llengua materna i amb la segona se sent especialme­nt còmoda, ja que els seus orígens musicals estan molt lligats al pop espanyol, essencialm­ent a la figura de Lidia Guevara, que va ser una de les primeres artistes a qui va voler imitar quan el seu pare li va regalar la seva primera guitarra. Va ser l’inici d’una carrera que ha passat per diferents fases que ara desgranare­m, tot i que abans hem de tornar al títol del seu primer disc perquè ens quedava una accepció, no menys important.

És el verb estimar. I és que l’artista ha volgut homenatjar d’aquesta manera totes les persones que l’han ajudat a arribar fins aquí: “És l’amor cap a totes les persones que m’han donat suport amb aquest àlbum i durant tota la meva trajectòri­a musical, cosa que ha estat fonamental. És d’aquesta gent de qui em vull envoltar i tenir sempre a prop”.

Una d’elles la coneixeu tots bé, almenys els que seguiu la música del nostre país. Es tracta de Miki

Núñez, el cantant que es va donar a conèixer mediàticam­ent gràcies a Operación triunfo i que després va representa­r Espanya a Eurovisió. Núñez és la parella sentimenta­l de Sara Roy i junts formen també un bon equip dins del sector. “A casa es respira moltíssima música. Compartim moltes de les cançons que fem i ens ajudem mútuament”, confessa l’artista. Precisamen­t, al seu àlbum debut hi ha una cançó, Tot és més fàcil, composta i interpreta­da amb en Miki.

La Sara comparteix amb nosaltres la seva història d’amor. Tot va començar en un concert que va fer el cantant amb la seva banda de llavors, Dalton Bang, al poble de Rialp, al Pallars Sobirà i zona d’estiueig de la Sara. “En un moment del bolo vam creuar les mirades i hi va haver una connexió molt forta”, explica la jove, i va ser quan el va començar a seguir a les xarxes. Més endavant, va descobrir que en Miki formava part d’una nova edició d’OT. Mesos després el de Terrassa la va començar a seguir també i van fer realitat aquella primera connexió al Pallars.

Sara Roy, que va començar a escriure les primeres cançons amb 14 i 15 anys, va formar part d’una de les generacion­s del grup infantil i juvenil Macedònia que recentment ha donat per finalitzat el projecte després de 20 anys sent referència. Abans, dels set als onze anys, també havia competit en la disciplina de ball de saló. L’artista, que també va participar aquest any en El disc de La Marató de TV3, es defineix com una persona treballado­ra que li agrada aconseguir tot allò que es proposa: “Soc molt pesada en aquest sentit i quan vull alguna cosa, vaig a totes”. Avancem el seu següent propòsit: debutar amb banda en solitari i trepitjar fort l’escenari. Les seves cançons donen per a això i molt més.

La intèrpret de 23 anys, que també és periodista, és la nòvia del cantant Miki Núñez

 ?? ALICIA REY ?? La jove de Manresa ha estudiat Periodisme però té clar que es vol guanyar la vida dalt d’un escenari
ALICIA REY La jove de Manresa ha estudiat Periodisme però té clar que es vol guanyar la vida dalt d’un escenari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain