La Vanguardia (Català-1ª edició)

Canvis a finals de setmana

-

Comencem una nova setmana i no una qualsevol. La Setmana Santa, una d’aquelles dates de l’any en què molta gent està pendent del cel. Farà bon temps? Tindrem mala sort i arribaran pluges? Doncs els avancem que sembla que tindrem una mica de tot. La setmana arrencarà amb molta tranquil·litat i bonança meteorològ­ica, amb temperatur­es suaus i primaveral­s. Però a partir de finals de setmana sembla que la dinàmica canviarà i l’atmosfera s’inestabili­tzarà, permetent que el risc de pluja augmenti. Però no s’espantin. De moment, els models indiquen que estaríem davant de fenòmens poc importants. No obstant això, queden molts dies i la previsió de ben segur que anirà canviant.

CATALUNYA

Dilluns amb molt de sol fins a migdia. A partir de llavors arribaran pel sud núvols alts i alguns de mitjans que deixaran el cel poc ennuvolat. En cap cas aniran associats a precipitac­ions. La temperatur­a no experiment­arà grans canvis, tot i que els termòmetre­s pujaran 1 o 2ºC. L’ambient serà totalment primaveral i en alguns punts de Ponent ja podrien fregar-se els 25ºC de màxima. A partir de dimarts el cel anirà més carregat de bandes de núvols alts i mitjans, i també augmentarà la pols en suspensió que els anunciàvem ahir. Una pols que anirà a més amb el pas dels dies deixant el cel enterbolit i calitjós. Arribats a divendres, ja començarie­n a treure el nas les possibles precipitac­ions i un descens dels termòmetre­s.

ESPANYA I EUROPA

Amb el potent anticicló situat al centre i sud d’Europa, les borrasques es veuen obligades a circular pel nord deixant un temps plujós entre les illes Britànique­s i Escandinàv­ia. A Espanya s’espera un inici de setmana sense complicaci­ons. En general, sí que augmentarà la nuvolosita­t de tipus alt i mitjà, sobretot cap al terç sud peninsular, on podrien fins i tot escapar-se algunes gotellades. A partir de dijous, temps més complicat. També serà notícia la pols en suspensió al llarg de la setmana.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain