La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dembélé marca amb França 33 mesos després

- FUTBOL CLASSIFICA­CIÓ PER AL MUNDIAL 2022 CARLES RUIPÉREZ

Des del 26 de juny del 2018, a l’estadi Lujnikí de Moscou, en ple Mundial, Ousmane Dembélé no era titular amb la selecció francesa. Es tractava del tercer partit del grup, contra Dinamarca, i després l’extrem va desaparèix­er de les alineacion­s. Al davanter del Barça li ha costat gairebé tres anys, exactament 33 mesos, per tornar a ser a l’equip inicial de Didier Deschamps. I Dembélé, de 23 anys, no va poder tornar de millor manera a l’onze dels bleus: ho va fer amb gol contra el Kazakhstan (0-2). El Mosquit va obrir el marcador a l’Astanà Arena en el primer triomf dels campions del món cap a Qatar.

Com al Barça, Dembélé ha mostrat una gran vàlua. Aquesta temporada està sent la de la seva tornada a l’elit de veritat. Després d’un llarg periple en què no aconseguia trobar el nivell, el punta està recuperant el control de la seva carrera.

Sempre hi va tenir molt a dir; ara està entonat i alça la veu. Tant al seu club com en la selecció. A les ordres de Koeman suma 35 partits i 9 gols aquesta temporada, en què fins i tot ha començat a jugar de davanter centre. Amb Deschamps continua jugant a la banda –ahir per la dreta–, com sempre, però se’l veu amb olfacte de gol. Dembélé va rebre de Martial a la frontal, va controlar la pilota i va xutar amb la dreta per baix per batre el porter Mokin, de 39 anys. És tot just el seu tercer gol com a internacio­nal: l’anterior també el juny del 2018.

El blaugrana va compartir atac amb el seu company Griezmann. Deschamps va fer nou canvis respecte a l’equip que dimecres havia empatat contra Ucraïna a París. Només es van mantenir a l’onze el porter i capità Hugo Lloris i Griezmann,

com a mitjapunta.

El segon gol francès va arribar just abans del descans amb un autogol de Maliy a la sortida d’un córner. A la segona part, va entrar Mbappé, que va fallar un penal. Dembélé va ser substituït al minut 89 per Coman, un canvi per perdre temps pel qual Deschamps rebrà crítiques al seu país.

Kane i Mount van marcar perquè Anglaterra sumés els tres punts a Albània (0-2), el mateix resultat d’Itàlia a Bulgària. Al seu torn, Alemanya va guanyar Romania per la mínima (0-1).