La Vanguardia (Català-1ª edició)

EUFEMIANO FUENTES

-

A Barcelona portava 12 atletes. Sí, em vaig reunir amb Cacho en una cafeteria. Crec que encara no hi havia hagut la final”

el sorià, ja polític pel partit socialista, li va trucar per oferir-li preparar l’equip olímpic per a Pequín.

“En la mateixa trucada li vaig dir que no”, va assenyalar. Fuentes, conspirano­ic, considera que aquesta negativa és el punt de partida de l’operació Puerto del 2006, que li va fer replanteja­r-se la seva vida i passar a metge de família. “Si no treballa amb nosaltres, que no treballi per a ningú”.

El programa va contactar amb Cacho i amb l’ex-secretari de l’Estat per a l’Esport, Jaime Lissavetzk­y, per escoltar la seva versió, però, després de pactar l’entrevista, tots dos la van cancel·lar.

Eufemiano Fuentes no es penedeix de res. De fet, es declara un avançat. “M’avançava a la meva època. Utilitzava productes dopants abans que ho fossin. Quan eren a la llista en buscava d’altres. Sempre he estat al costat extern. Potser per això era tan sol·licitat”, es defensa.

Segons la seva opinió, a Espanya s’han protegit uns esports més que d’altres. I posa l’exemple del futbol. “Extraofici­alment de vegades era contractat o requerit, perquè no hi havia contracte, per un club per assessorar els seus metges”.

“Un d’aquells equips va ser la Reial Societat”, va haver de dir després de veure unes notes seves. “Veig això i he de pensar que vaig assessorar d’alguna manera”. Fuentes va explicar que dos cops va estar en contacte amb el Barça, però no es va arribar a un acord. I el València? No. Quan se li pregunta pel Madrid, mira a baix i demana aigua. “No et respondré a la pregunta. M’has pres per idiota. Tot i que això no vol dir que sí”. I va utilitzar la carta de la por. “Tinc por d’esmentar algunes persones i equips o de dir les coses més clares de com les estic dient”, va acabar, fidel sempre al seu estil.

El 2004 em van oferir preparar l’equip olímpic per a Pequín. Vaig dir que no. D’aquí ve l’operació Puerto”

El Madrid? No t’ho respondré, això. M’has pres per idiota. Tinc por d’esmentar alguns equips”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain