La Vanguardia (Català-1ª edició)

MásMóvil llança una opa de 2.000 milions per Euskaltel

- PILAR BLÁZQUEZ

L’esperada consolidac­ió del mercat de telecomuni­cacions espanyol ja està en marxa. El tret de sortida el va donar ahir a la nit Kaixo Telecom S.A.U, la societat que és 100% propietàri­a de MásMóvil en llançar una opa sobre el 100% de les accions del grup de telecomuni­cacions basc Euskaltel.

Segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), MásMóvil es compromet a abonar en efectiu 11,17 euros per cada acció d’Euskaltel. Això implica una prima del 26,8% respecte al preu mitjà ponderat de les accions en els últims sis mesos. Cosa que suposa que el Grupo MásMóvil pagaria uns 2.000 milions d’euros per aconseguir la companyia basca.

Kaixo Telecom ha explicat en el comunicat que es tracta d’una oferta “de caràcter amistós i voluntari”. Però que “ja compta amb el suport imprescind­ible d’un 52,32% del capital social d’Euskaltel, ja que els seus principals accioniste­s, Zegona Limited (per mitjà de la seva matriu, Zegona Communicat­ions plc), Kutxabank, S.A. i Alba Europe SA r.l. s’han compromès a acceptar-la mitjançant acords irrevocabl­es assolits amb MásMóvil", segons explica el comunicat.

Això vol dir que està condiciona­da a aconseguir “l’acceptació d’almenys un 75% més una acció del capital i que obtingui totes les autoritzac­ions de competènci­a i reguladore­s oportunes que es descriuen a l’anunci”.

Tot i que l’oferta no s’ha definit com una opa d’exclusió, Kaixo Telecom sí que ha comunicat la seva intenció de promoure l’exclusió de negociació de les accions d’Euskaltel S. de les borses, quan acabi el procés.

En cas de materialit­zar-se l’oferta, Grupo MásMovil assenyala que reforçarà així “la seva posició com l’operador de més creixement del mercat de les telecomuni­cacions a Espanya”.

D’altra banda, el conseller delegat del grup MásMóvil, Meinrad Spenger, va apuntar que l’operació anunciada “avança en el creixement del sector a Espanya i és bona tant per als accioniste­s d’Euskaltel i els seus empleats com, sobretot, per als seus clients, ja que poden beneficiar-se de l’accés a la nostra infraestru­ctura de fibra i mòbil, així com d’un augment

MásMóvil llança l’operació amb el suport irrevocabl­e d’un 52,32% del capital d’Euskaltel

de les inversions als territoris en què treballa”, va assegurar Spenger.

MásMóvil ja feia mesos que era en el focus informatiu com una de les principals candidates a protagonit­zar una operació de consolidac­ió en un sector que a Espanya ha tocat sostre. L’excessiu nombre d’operadors ha obligat totes les telecos a enfrontar-se en una guerra de preus per captar clients amb pèssims efectes col·laterals per a totes elles de reducció d’ingressos i, per tant, dels marges del conjunt del sector.

Un deterioram­ent que arriba en el pitjor moment, ja que resta força financera per afrontar el repte inversor que implica l’arribada de la tecnologia 5G.

 ?? EFE ?? Meinrad Spenger, conseller delegat de MásMóvil
EFE Meinrad Spenger, conseller delegat de MásMóvil

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain