La Vanguardia (Català-1ª edició)

Frenada arbitral al Barça

Els blaugrana cauen a Tel-Aviv per una polèmica tècnica a Mirotic faltant 12s

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Amb els deures fets des de fa una setmana, assegurada la classifica­ció matemàtica per als playoffs, el Barça buscava a Tel-Aviv el primer lloc de la fase regular. N’hi havia prou amb una victòria davant un rival que s’ha quedat fora del top 8 d’Europa. Però no hi ha manera amb els israelians aquesta temporada. Van saquejar el Palau Blaugrana –un dels tres equips que han vençut al temple barcelonis­ta– i a la popularmen­t coneguda Mà d’Elies van rebre una bona mà dels àrbitres per frustrar la victòria del Barça. El primer lloc haurà d’esperar a divendres (Fenerbahçe) o a l’última jornada (Bayern).

El fet és que una controvert­ida falta tècnica a Nikola Mirotic va privar el Barça d’optar a la victòria en l’últim sospir de la pròrroga contra el Maccabi. Faltant 12 segons, amb 94-94, el conjunt blaugrana es va quedar glaçat i sense possibilit­at de culminar una remuntada que estava sent antològica amb el montenegrí, autor de 23 punts, 10 rebots, 3 assistènci­es, 2 taps i un 34 de valoració; xifres d’un autèntic recital de lideratge en un equip que, s’ha d’admetre, va ser massa irregular, incapaç d’amarrar cada avantatge que prenia.

Després de salvar un primer quart a batzegades (19-14), el Barça va tocar fons al segon encaixant un 11-6 en 5 minuts que el va portar a un perillós -10 (30-20). Va poder redreçar el rumb amb Oriola i un reaparegut i encertat Higgins, autor de 9 punts, que posaven el 39-38 abans del descans.

Va prosseguir la irregulari­tat blaugrana després de passar per vestidors, amb l’agreujant que el Maccabi s’encoratjav­a per moments, liderat per un Ante Zizic que engegantia. El croat encadenava 10 punts per acumular-ne 20 al seu compte i posar els locals 6 amunt (65-59) davant els últims 10 minuts.

Aquell últim assalt va mostrar el millor Barça sota la batuta de Mirotic. Després de tocar fons una altra vegada el conjunt blaugrana amb el 69-61 de Bender, un -8 que anunciava daltabaix final, va aparèixer el montenegrí per anotar 9 punts seguits i posar l’empat a 72 faltant 6 minuts. El tram final va ser agònic, d’empat en empat. En l’hora dels herois, Calathes i Higgins se la van jugar per forçar la pròrroga amb el 8080. Era el mínim premi que es podia demanar després del parcial de 15-21 del quart.

Al temps extra, el Barça va arribar a assolir una màxima renda de +4 amb el 86-90 de Higgins, però dos triples seguits de Bryant i Dorsey van posar el Maccabi per sobre. Mirotic empatava a 92 i en l’últim atac blaugrana Higgins, genial en l’un contra un, posava el 94-94 quan faltaven 12 segons.

Llavors es va desencaden­ar el disbarat arbitral. Una falta tècnica inversembl­ant a Mirotic per trepitjar la línia involuntàr­iament quan obstaculit­zava el servei de banda. Wilbekin anotava el tir lliure (95-94) i Bryant i Blayzer les faltes personals posteriors (99-94). Adeu al triomf que assegurava la primera plaça de la fase regular. Queden dos partits per assegurar-la, Fenerbahçe i Bayern. Ser primer portaria el Barça a enfrontar-se al 8è. Podria ser el Madrid, que es va escalabrar amb l’Anadolu Efes (83-108).

Amb 94-94 i 12 segons li va caure una tècnica a Mirotic per trepitjar la línia en el servei del Maccabi

 ?? ABIR SULTAN / EFE ?? Maccabi:
Barça:
Zenit - CSKA Moscou R. Madrid - Anadolu Efes Estrella Roja - Armani Milà Zalgiris - Alba Berlín Panathinai­kós - Baskonia Maccabi - Barça Bayern - Fenerbahçe Khimki - Asvel Villeurban­ne València - Olympiacos
Classifica­ció
Barça 23-9; CSKA 21-10; Efes Fenerbahçe 20-12; Bayern R. Madrid 18-14; València, Zenit Zalgiris 16-16; Olympiacos 13-17; Asvel 12-18; Alba 10-20; E. Roja 9-23; Khimki
Sarunas Jasikevici­us reacciona amb ràbia a una decisió arbitral que va perjudicar el Barça
ABIR SULTAN / EFE Maccabi: Barça: Zenit - CSKA Moscou R. Madrid - Anadolu Efes Estrella Roja - Armani Milà Zalgiris - Alba Berlín Panathinai­kós - Baskonia Maccabi - Barça Bayern - Fenerbahçe Khimki - Asvel Villeurban­ne València - Olympiacos Classifica­ció Barça 23-9; CSKA 21-10; Efes Fenerbahçe 20-12; Bayern R. Madrid 18-14; València, Zenit Zalgiris 16-16; Olympiacos 13-17; Asvel 12-18; Alba 10-20; E. Roja 9-23; Khimki Sarunas Jasikevici­us reacciona amb ràbia a una decisió arbitral que va perjudicar el Barça

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain