La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primer dinar entre Laporta i Koeman per començar a parlar del futur

- A. MARTÍ / J.B. MARTÍNEZ

“Ronald [Koeman], ja saps que tens tota la confiança d’aquesta junta”. Paraules de Joan Laporta, que va ratificar el tècnic en el discurs d’investidur­a. “Sí, hem quedat que durant l’aturada parlarem”, va reconèixer Koeman a la prèvia del partit contra la Reial

Societat. Havien tingut una primera –però breu– presa de contacte coincidint en els vols Barcelona-París-Barcelona amb motiu dels vuitens de la Champions.

Però la primera cita seriosa va ser ahir, quan tècnic i president se’n van anar a dinar al restaurant Botafumeir­o de Barcelona per començar a parlar del futur, acostar posicions, compartir sensacions i planificar la pròxima temporada.

Gairebé un mes després d’aterrar al club i de revisar l’última auditoria trimestral, la junta va certificar que tocarà estrenye’s el cinturó encara més del que estava previst, situació a què Koeman ja està acostumat. Hi va haver bona sintonia entre l’un i l’altre i el president té la intenció de repetir periòdicam­ent aquest tipus de trobades amb Koeman per analitzar el present però sobretot el futur immediat del club.

“Estem contents i esperançat­s que això vagi a més. Ho posarem tot de part nostra per intentar tornar a guanyar-ho tot”, va insistir Laporta en el discurs d’investidur­a. Però en primer lloc el club és conscient que cal posar ordre als comptes i veure en quines condicions arriba el futbol en general al mercat de fitxatges d’estiu. Perquè per fitxar també cal vendre. I després hi ha el nom de Leo Messi, que decidirà a final de temporada si renova o emprèn una nova aventura. En qualsevol cas, Ronald Koeman vol tenir veu i vot en les incorporac­ions del pròxim curs i fins i tot ajudar el club a convèncer possibles fitxatges.

Al marge de donar una resposta aviat a Eric García, que espera a Manchester que li donin el vistiplau i pugui tornar a la que va ser casa seva, al tècnic li agraden Depay i Wijnaldum però també sap que potenciar la presència del talent de la Masia és una altra de les línies mestres que el club està decidit a mantenir. I després hi ha Håland, esclar, la gran il·lusió de Laporta i la prioritat de la secretaria tècnica. Però el mercat i sobretot els comptes manaran.

President i tècnic van compartir una primera xerrada; Laporta vol repetir periòdicam­ent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain