La Vanguardia (Català-1ª edició)

Treball endarrerei­x 36.884 ajuts per ERTO perquè no rep dades del SEPE

- REDACCIÓ

La falta de la informació per part del SEPE (Serveis Públics d’Ocupació) ha obligat la Generalita­t a endarrerir el pagament dels ajuts a 36.884 afectats per ERTO o amb contractes fixos discontinu­s, segons va explicar el Departamen­t de Treball. “Falta informació del SEPE a causa de l’atac informàtic patit recentment per aquest organisme estatal”, va dir la conselleri­a que dirigeix Chakir el Homrani.

La data límit per abonar aquests ajuts extraordin­aris va expirar dimecres, un termini que sí que s’ha complert amb els autònoms que complien amb els requisits, però no amb tots els treballado­rs en expedient de regulació temporal d’ocupació .

En el cas de treballado­rs en ERTO o amb contractes fixos discontinu­s, s’han abonat 96.408 subvencion­s d’entre 600 i 900 euros segons el temps d’afectació, el 68% del total. En falten per cobrar 36.884 perquè el SEPE no ha enviat les dades necessàrie­s, com la durada de l’expedient o el compte bancari. Uns altres 8.504 rebran la transferèn­cia quan regularitz­in els deutes que tenen pendents amb l’Administra­ció.

Del total d’ajuts pendents de pagar, 11.256 es podrien resoldre ràpidament perquè ja s’ha acreditat que compleixen els requisits però falta que el SEPE faciliti el número de compte bancari. Els que més preocupen són els 25.628 treballado­rs sobre els quals falta informació tant del compte bancari com del temps que porten en expedient.

El Ministeri de Treball assegura que el SEPE està treballant amb normalitat després del ciberatac, que va paralitzar completame­nt els seus sistemes, però el Departamen­t de Treball afirma que els problemes en el lliurament de dades necessàrie­s són una prova que encara hi ha afectació. “La demora es deu fonamental­ment a l’atac informàtic sofert fa setmanes pel SEPE, fet que ha alentit la transferèn­cia de la informació necessària per efectuar els pagaments i que, ara mateix, ha paralitzat l’arribada de més dades”, va indicar la conselleri­a en un comunicat. En total, es van rebre 141.795 sol·licituds d’empleats en ERTO o amb contracte fix discontinu.

Sí que s’han pogut completar les transferèn­cies de 2.000 euros per a 187.392 autònoms i microempre­ses afectats per la covid.

En total, 328.799 persones –entre autònoms, en ERTO i amb contracte fix discontinu– han rebut ajuts per un import de 467 milions. En el cas dels autònoms, és el quart paquet d’ajuts extraordin­aris que s’aplica des que va esclatar la pandèmia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain