La Vanguardia (Català-1ª edició)

Núvols alts i pols sahariana

-

Avui s’incrementa la quantitat de pols en suspensió i els núvols alts augmenten, el sol es podrà entreveure mig tèrbol, cel “brut” amb mala visibilita­t. Però la mirada també estarà posada en una veritable batalla de monstres que s’entaularà diumenge vinent: sobre Groenlàndi­a es formarà un anticicló potentíssi­m, amb pressions que podrien vorejar el rècord històric de 1085 mil·libars, mentre que a l’oest de Noruega tindrem una borrasca de 970 mb. Entre els dos centres d’acció circularà un corrent d’aire polar molt fred que la setmana que ve voldrà viatjar cap a França i Cantàbric. Còctels de masses d’aire explosius que seguirem atentament.

CATALUNYA

Van entrant núvols alts i mitjans sense precipitac­ió, amb pols sahariana en suspensió de més densitat. Sol mig velat, temperatur­a molt suau, vent de llevant feble i potser a última hora alguna gota de fang. Demà s’incrementa la inestabili­tat, nuvolosita­t variable, pols en suspensió que no ens abandonarà i a la tarda xàfecs, algun de tempestuós al Pirineu, a la resta alguna gota de fang. Dissabte variable, descens de temperatur­a al Pirineu, però podrà bufar una mica de ponent a la costa amb termòmetre­s en augment, xàfecs més probables a la tarda i a l’interior. Diumenge insegur a l’interior i temperatur­a en descens.

ESPANYA I EUROPA

Suïssa, França o Itàlia són alguns dels països que fins ahir han registrat rècords de calor per a un mes de març, 28,3 °C a les Landes o 25 °C a Orly. La situació a partir d’avui tendeix a normalitza­r-se amb algunes tempestes al voltant dels Alps. A Espanya els xàfecs tendeixen a augmentar en intensitat i extensió entre Extremadur­a, Castella i Lleó i Galícia, arribant a Astúries i zona centre. Més núvols a la resta amb molta pols en suspensió. Descens de la temperatur­a al sud i oest. Demà i el cap de setmana la inestabili­tat es traslladar­à al nord i est, xàfecs i alguna tronada de tarda amb temperatur­a en descens sobretot a partir de diumenge. @AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain