La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSOE impugna la candidatur­a d’Ayuso

- REDACCIÓ

El PSOE madrileny va impugnar ahir la candidatur­a del PP a les eleccions del 4-M per haver inclòs Toni Cantó a la llista i el fet que sigui “inelegible” per haver incomplert els terminis d’empadronam­ent a la Comunitat de Madrid per poder formar part d’una llista electoral. L’escrit d’impugnació va ser registrat ahir davant la Junta Electoral Provincial de Madrid per considerar que l’empadronam­ent a Madrid de l’exportaveu de Ciutadans a les Corts valenciane­s hauria tingut lloc aquest mes.

La presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, després de convocar les eleccions autonòmiqu­es per al 4 de maig, va anunciar el 26 de març la incorporac­ió de Cantó, en qualitat d’independen­t, al cinquè lloc de la llista del PP. La llei orgànica del Règim Electoral General (Loreg) recull a l’article 39.1 que “per a cada elecció el cens electoral vigent serà el tancat el dia primer del mes anterior al de la data de la convocatòr­ia”. Les eleccions es van convocar l’11 de març, i Cantó, que estava empadronat a València, va declarar el 25 de març a Telecinco que ja “estava empadronat a Madrid des de feia uns dies” per buscar feina. Fonts del PP van confirmar que presentara­n al·legacions davant la Junta Electoral. Així mateix, ahir els socialiste­s van desplegar a la plaça del Callao una pancarta de 29 per 22 metres, que cobreix la façana del palau de la Premsa, en què criden la ciutadania a evitar “el Govern de Colón” i que arribi la “ultradreta” .

 ?? MARISCAL / EFE ?? Ahir els socialiste­s van desplegar una lona a Callao per cridar la ciutadania a evitar “el Govern de Colón”
MARISCAL / EFE Ahir els socialiste­s van desplegar una lona a Callao per cridar la ciutadania a evitar “el Govern de Colón”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain