La Vanguardia (Català-1ª edició)

3.000 espanyols encallats al Marroc pel tancament dels vols

- REDACCIÓ

La decisió del Marroc, dimarts, de no permetre –per raons sanitàries– ni la sortida ni l’arribada d’avions amb destinació o origen a Espanya o França ha deixat bloquejats uns 3.000 espanyols en aquest país magribí.

Des d’aquest mateix dia, els ministeris d’Exteriors espanyol i marroquí, així com l’ambaixada d’Espanya al Marroc treballen per agilitzar la repatriaci­ó dels ciutadans espanyols. Així, diumenge està previst que un vaixell de Balearia salpi de Tànger amb destinació a Algesires i dimarts se n’ha programat un altre de Trasmedite­rránea, en tots dos casos amb una capacitat d’uns 750 passatgers.

Els que vulguin abordar un d’aquests vaixells s’han d’apuntar en algun dels quatre consolats espanyols al Marroc. Fonts diplomàtiq­ues no van descartar que es puguin noliejar més vaixells, sempre que les autoritats marroquine­s donin els permisos necessaris.

Per la seva banda, Iberia operarà també diumenge un vol especial des de Casablanca a Madrid, perquè puguin tornar els seus clients. La companyia va informar ahir que s’acceptaran els passatgers amb bitllet d’Iberia per volar des del Marroc sense cost addicional, mentre que la resta tindrà una tarifa reduïda.

Per poder viatjar, les persones a partir de 6 anys necessiten una prova que certifiqui que no tenen covid les 72 hores prèvies a la seva arribada.

La suspensió de vols per part del Marroc es va decidir per evitar l’expansió de les noves variants del coronaviru­s, especialme­nt en vigílies de Setmana Santa i també del mes de dejuni de ramadà, que cada any suposa el moviment de milers de persones entre aquests països.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain