La Vanguardia (Català-1ª edició)

SOCIETAT CIVIL

El GEiEG perd un 40% d’ingressos i un 20% de socis pel temporal ‘Gloria’ i la pandèmia durant una celebració ajornada del seu centenari

-

a part correspon a la seva extensa col·lecció d’art, que durant molts anys va estar en parador desconegut i inclou obres de Goya, Fortuny o Casas i diferents retaules gòtics, entre altres peces.

L’equipament projectat naixerà amb una visió internacio­nal i pretén ser un punt de trobada de la cultura, l’art i la ciència a través d’aquestes iniciative­s que impulsa Barcelona. Un dels objectius principals serà la conservaci­ó i interpreta­ció del llegat arquitectò­nic i de la col·lecció d’art de Muñoz Ramonet. Per això, s’habilitara­n espais per exhibir les obres i la seva preservaci­ó. A més, es crearà un programa d’actes culturals dirigits a un públic ampli i es destinarà una zona per generar activitats de barri.

Amb la idea de convertir-se en un node d’art i ciència, hi haurà llocs per a la investigac­ió. D’altra banda, una part dels edificis servirà com a residència temporal d’artistes i científics d’altres ciutats o països, en la línia de les fàbriques de creació que ja hi ha a la ciutat, com l’antic recinte industrial tèxtil del segle XIX La Escocesa en el 22@. “Esperem que Muñoz Ramonet es converteix­i en un dels referents centrals del sud d’Europa d’equipament públic d’art i ciència”, va concloure Subirats.

El centre també contribuir­à a l’estudi de les formes de vida burgesa a la Barcelona del segle XX en què Muñoz Ramonet es va fer un lloc destacat. L’empresari, que va morir a Suïssa, va amassar la seva fortuna comprant fàbriques després de la guerra i a través de l’estraperlo. Va arribar a assolir tant de poder que fins i tot es deia: “Al cel, Déu, i a la terra, els Muñoz”.

Al final, el llegat del controvert­it industrial donarà un impuls necessari a la ciència i cultura a Barcelona.

L’Ajuntament convocarà un concurs arquitectò­nic per adaptar l’edifici als nous usos

 ?? CÉSAR RANGEL CÉSAR RANGEL ?? Els jardins de la mansió són d’ús públic des del 2016
CÉSAR RANGEL CÉSAR RANGEL Els jardins de la mansió són d’ús públic des del 2016

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain