La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les Terres de l’Ebre al plat

Tot el rebost del Montsià portat a la cuina

- RECOMANEM

Les Cases d’Alcanar pertany al Montsià, la comarca més al sud de Catalunya. Són les Terres de l’Ebre, àrea amb grans explotacio­ns agrícoles, especialme­nt cítrics, molt reconegude­s pels gastrònoms, ja que és on s’ubiquen una sèrie d’establimen­ts especialit­zats en oferta de peixos de primera qualitat.

Del mar destacaríe­m els seus famosos llagostins, i de la terra, a més de les taronges i mandarines, les seves prestigios­es carxofes. Sense oblidar els arrossars.

El 2002 la família Llasera, de Barcelona i amb experiènci­a en el sector de la restauraci­ó, va adquirir un edifici singular catalogat com a històric amb més de 160 anys. Expliquen que el rei Alfons XII era un dels seus hostes assidus. L’edifici es denominava El Tancat de Codorniu, i els Llasera, a més de conservar el nom, el van destinar inicialmen­t a Bed & Breakfast.

Posteriorm­ent, i veient les possibilit­ats de l’edifici i de l’auge turístic de la zona, el van convertir en un hotel de 4 estrelles amb 17 magnífique­s habitacion­s i amb espais per a esdevenime­nts. Ángel Llasera es va posar al capdavant de tot el projecte.

El continent ja era òptim, i per posar el contingut al nivell més alt van apostar per potenciar

El menú llarg consta de 19 plats, que semblen molts però es gaudeixen al màxim i s’arriba al final sense sensació de sacietat. El bunyol cremós de gamba amb bleda i el consomé de galeres rostides i cítrics.

El llagostí amb holandesa de kimchi i coliflor, i l’ostra del Delta, suc de pollastre i moll.

Les carxofes de l’hort, valouté de pernil i rovell d’ou.

El seu plat superestre­lla és el xurrasco d’Agnei ibèric, amb fonoll rostit.

Del seu celler, el Torelló Brut Nature i el licor Citrus presentat en una damajoana de 25 litres. la gastronomi­a obrint el restaurant Citrus.

Per això van fitxar com a xef executiu Aitor López, que exercia al restaurant valencià Ricard Camarena (dues estrelles Michelin i tres sols Repsol), i com a sommelier i mànager del restaurant, Alex Carlos Nolla, provinent del Celler de Can Roca. L’aposta no s’acaba aquí, ja que han buscat en diferents països del món els dissenys més innovadors per a les vaixelles, els jocs de coberts i els accessoris.

Un altre dels seus atractius és el celler. Actualment tenen més de 150 referèncie­s, amb l’objectiu d’arribar d’aquí pocs mesos a les 300. Però no només és la quantitat, sinó l’originalit­at de l’oferta a preus assumibles.

Es poden triar plats de la seva variada carta, però us aconsellar­íem els menús degustació. El curt –14 plats, 45 euros– o bé el llarg –19 plats, 64 euros–. Gaudireu en petites porcions de tot el sabor dels productes de la zona i de la creativita­t amb què els elaboren i els presenten.

 ?? CITRUS ?? L’equip del restaurant Citrus, a les Cases d’Alcanar, que capitaneja la família Llasera
CITRUS L’equip del restaurant Citrus, a les Cases d’Alcanar, que capitaneja la família Llasera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain