La Vanguardia (Català-1ª edició)

Atmosfera més neta

-

Ahir al matí una petita borrasca se situava sobre Castella i Lleó i aquesta passada nit es traslladav­a al Delta de l’Ebre. Sovint, quan estem en el centre d’una borrasca, en aquest cas poc robusta, les clarianes dominen sobre els núvols, com si fos el centre d’un huracà però en proporcion­s mínimes. Ahir els núvols venien de sud a nord, ens trobàvem a l’est de la borrasca, i avui venen de nord a sud, ens trobem a l’oest de la pertorbaci­ó, ja ha passat a la Mediterràn­ia. Per tant respirem una massa d’aire més neta que es traduirà també en un estat físic i anímic més confortabl­e, ja saben que el temps ens afecta més del que sembla.

CATALUNYA

Encara que la borrasca és propera, tan sols tindrem intervals de núvols fins a mig matí, alguna gota, després més sol i a la tarda núvols de desenvolup­ament a l’interior i sobretot entre les comarques de Girona i Barcelona amb algun xàfec aïllat, tot poc destacable. Temperatur­a en lleuger descens al Pirineu i interior i en augment a la costa i entrada de la tramuntana, una mica intensa a la tarda. Demà més sol que núvols i temperatur­a en lleuger descens, una mica més acusat a la costa. Dilluns tranquil, alguns núvols a última hora i dimarts esperem un brusc descens de la temperatur­a amb l’entrada del vent del nord.

ESPANYA I EUROPA

Algunes tempestes entre Itàlia i al voltant de l’Adriàtic. Descens de la temperatur­a entre Alemanya i tots els països centreeuro­peus. Atenció a la invasió freda a partir de diumenge a la nit a les Illes Britànique­s amb nevades, arribant dilluns a França, si a Paris fa tres dies arribaven a 23 °C, el proper dimarts no passaran de 6 °C. A Espanya els xàfecs es traslladen a Castella la Manxa, interior de València i Andalusia oriental, a la resta més clarianes i temperatur­a en moderat descens a l’interior i nord. Demà més estable, algun xàfec al sud-est i dilluns a última hora arribada d’un front fred al Cantàbric, notable descens de la temperatur­a dimarts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain