La Vanguardia (Català-1ª edició)

Håland, l’última batalla

El davanter noruec, de 20 anys, culmina la llista de jugadors per qui s’han barallat el Barça i el Madrid

- MERCAT DE FITXATGES A. MARTÍ / C. RUIPÉREZ

“La prioritat és Håland, esclar”, reconeixen des dels despatxos de la ciutat esportiva del Barça. Fa dies que saben que fitxar el noruec és la gran il·lusió del president, Joan Laporta. El màxim mandatari és més conscient que mai que per convèncer Leo Messi en particular i il·lusionar el barcelonis­me en general no només ha d’apostar pels brots verds que neixen de la Masia i dels fitxatges de promeses joves com Pedri. També cal vestir de blaugrana un dels davanters que està cridat a marcar una era en el món del futbol: Erling Håland.

Per això dijous al matí el president va tenir una primera presa de contacte amb el pare del futbolista, Alf-Inge Håland, i amb el seu representa­nt, Mino Raiola. Fonts consultade­s per aquest diari van definir aquesta trobada, que va durar unes dues hores, com un primer acostament en què Laporta va aprofitar per compartir el projecte que està preparant perquè el Barcelona

Laporta va transmetre al pare i a l’agent del jugador la seva il·lusió de comptar amb ell la temporada que ve

Raiola i Alf-Inge Håland van agafar dijous a la tarda un altre vol privat per visitar Valdebebas

torni a ser competitiu. En el projecte vol que hi sigui el noruec, una figura que també servirà per intentar convèncer Messi.

L’agent i el progenitor del crac noruec van volar després a Madrid, on també es van veure amb José Ángel Sánchez, director general del Reial Madrid. Quan ahir li van preguntar pel noruec, Zinédine Zidane no va voler badar boca. “Em canso de dir el mateix: tot el que pugui passar fora, i d’un jugador que no és meu, no diré si està bé o malament. El que passarà l’any vinent no ho sé”, va dir el tècnic francès.

En aquesta reunió de Valdebebas no hi va ser present Florentino Pérez. Això no vol dir que per al club blanc la incorporac­ió de Håland no sigui prioritàri­a. Al contrari: tant el Barça com el Madrid consideren el davanter una peça bàsica per al seu projecte. Una vegada més, els interessos dels dos grans de la Lliga espanyola tornen a col·lidir per un fitxatge. No és el primer i no serà l’últim.

Amb 20 anys, el noruec impression­a per la seva capacitat de definició. En poc més d’una temporada suma 36 gols a la Bundesliga i ja ha marcat 20 dianes a la Champions. El seu fitxatge es pot comparar en el pla l’estratègic al de Neymar el 2013. L’ex del Santos va acabar al Camp Nou gràcies al coneixemen­t del mercat brasiler de Rosell i l’entrada en nòmina d’André Cury. Abans de marxar al PSG Neymar va guanyar una Champions, dues lligues, tres Copes i va celebrar 105 gols en quatre campanyes.

Abans que el brasiler, el Barça i el Madrid es van embrancar per Cesc Fàbregas (2011), David Villa (2010) Dani Alves (2008) o Thierry Henry (2007). Tots van ser al radar del Bernabeu però van acabar vestint de blaugrana. Més recentment, el 2014, Marco Asensio va acabar fent cap al Madrid després de la indecisió dels despatxos d’Arístides Maillol.

El cert és que Joan Laporta i Florentino Pérez ja saben com negocia el rival. El 2003 Laporta va prometre David Beckham durant la campanya electoral però a l’hora de la veritat l’anglès va triar el Madrid dels galàctics de Pérez. Aquella negativa va propiciar l’arribada al Barça de Ronaldinho i el seu somriure.

A Anglaterra també estan atents als moviments del futur del davanter noruec. Alf-Inge Håland va jugar deu anys a la Premier. Els tres últims al City. Tot i això, Pep Guardiola va descartar que l’actual líder de la lliga anglesa pugui entrar en el mercat, ni tan sols per substituir Agüero. “Amb aquests preus no fitxarem cap davanter. No és possible, no ens ho podem permetre. El més probable és que no fitxem un davanter per a la pròxima temporada”, va vaticinar el de Santpedor.

Ara bé, el Dortmund hi té alguna cosa (força coses) a dir. I el seu desig és quedar-se el davanter una temporada més, i, si no el pot retenir, no el vendran per menys de 150 milions. “Vaig parlar amb Raiola. Hem deixat molt clares les nostres intencions”, va manifestar a SkyDe el director esportiu del Borussia Dortmund, Michael Zorc, després d’assabentar-se dels viatges del pare i del representa­nt. Un detall: el 2022 la clàusula serà de 75 milions d’euros. Si Håland no es mou aquest estiu aleshores la batalla serà total.

 ?? EP ?? Erling Håland (20) ha anotat 33 gols amb el Dortmund aquesta temporada entre Champions, Bundesliga, Copa i Supercopa d’Alemanya
EP Erling Håland (20) ha anotat 33 gols amb el Dortmund aquesta temporada entre Champions, Bundesliga, Copa i Supercopa d’Alemanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain