La Vanguardia (Català-1ª edició)

Passeig entre amics

El Barça resol el bitllet a quarts davant 686 espectador­s

- TONI LÓPEZ JORDÀ FUTBOL LLUITA PER L’ASCENS A PRIMERA JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Elverum

El Barça va deixar encarrilad­a la classifica­ció per als quarts de final de la Lliga de Campions després d’emmagatzem­ar per a la tornada de vuitens 12 gols de renda davant el feble Elverum noruec (25-37) en la tornada del públic al Palau Blaugrana. Davant 686 aficionats –el màxim aforament permès era de 1.000 localitats–, els de Xavi Pascual, ahir visitants, van convertir en un simple tràmit la tornada de dilluns, altre cop al Palau a causa de les restriccio­ns de mobilitat dels nòrdics.“Bona tarda i benvingude­s i benvinguts al Palau. Han estat 398 dies...” Així arrencava el partit de la tornada de l’afició al temple barcelonis­ta, després d’un any i un mes de tancament obligat per la pandèmia. Amb una ovació continuada en la presentaci­ó dels jugadors el mig miler llarg de seguidors va rebre els de Pasqui, que van correspond­re amb aplaudimen­ts.

Després dels compliment­s, el festival. El Barça va sortir endolladís­sim a resoldre per la via ràpida i en el primer parcial ja se n’anava 0-4 amb dues aturades de Pérez de Vargas. Els crits compassats de “Barça, Barça” que sovint costava de sentir van ressonar des dels primers instants. Al minut 10 el duel ja estava sentenciat amb l’1-8 de Mem, el millor anotador (7). El Palau tenia ganes de divertir-se i mostrar el seu afecte a l’equip després de més d’un any de separació. Responia amb una ovació a una pilota al pal de Fàbregas i també a l’entrada a la pista d’Entrerríos o a una de les vuit parades que va fer Pérez de Vargas al primer temps, com també van tornar a retrunyir els crits d’“Independèn­cia” i “Llibertat” al 17.14.

El tràmit de vuitens va servir a Pascual per donar minuts a unitats menys utilitzade­s, dosificar desgastos i provar fórmules noves, com ara Makuc d’extrem esquerre (per poc temps), en absència dels lesionats Mortensen i Ariño –recordat amb samarretes pels companys–. El duel no va tenir cap història, més enllà de les acceleraci­ons de la màquina blaugrana, que li permetia agafar una renda màxima de 10 gols (2-12, 7-17), per rebaixar la intensitat i veure acostar-se l’Elverum a 6 (11-17). Després del descans i d’un temps de Pasqui per posar ordre, el Barça se’n va anar fins als 14 gols d’avantatge (el 23-37 de Mem), que en van acabar sent 12 per a una tornada diluïda.

“El nostre inici ha estat increïble, en defensa, en atac, en el contraatac... Els primers 15 minuts els hem jugat molt bé. A la segona part hem mantingut la calma i hem recuperat la renda”, resumia Pascual, “content amb l’equip, perquè és difícil jugar aquesta eliminatòr­ia amb la ment en un altre lloc”, deia en referència al càstig de l’EHF d’haver de jugar els vuitens quan n’estaven exempts com a líders.

Barça: P. de Vargas (1), Janc (4), Mem (7), Fàbregas (4), Petrus (1), Pálmarsson (2), Pascual (3); Dolenec (3, 2p), Cindric (4), Sorhaindo, Entrerríos, N’Guessan (4), Frade (1), Aleix (3, 2p), Makuc, Møller.

El Barça acabarà la fase regular de l’Eurolliga com a primer. Es va garantir aquesta posició de privilegi després de vèncer a la pista del puixant Fenerbahçe. Els blaugrana van ser de menys a més, van ajustar la seva defensa, van rebotar bé i van ser meravellos­os des del triple per obtenir una victòria de prestigi. Queda una jornada, contra el Bayern, divendres que ve al Palau. Aquest pot ser el dia escollit perquè s’estreni Pau Gasol. El Barcelona ja espera rival per als playoffs. Seria el Zenit de Xavi Pascual però falta un matx.

Es presumia un partit amb alternativ­es i de qualitat. Així va ser. Va anar més per feina el Fenerbahçe, després d’uns primers flirtejos de Mirotic. Guduric, un fibló penetrant a cistella, va provocar un parell de dos més un i el Fenerbahçe veia el cèrcol molt gran. Anotava a cada possessió i Jasikevici­us, que si alguna cosa no perdona és una defensa tova, s’enfurismav­a i demanava temps mort. Manaven els turcs per 20-13 però en aquestes que es produïa una jugada important. Un dels baluards del Fener, Vesely, queia lesionat. Mentrestan­t, Kuric va millorar el rendiment ofensiu blaugrana: amb tres triples consecutiu­s va capitaneja­r un parcial meravellós que es va elevar fins a un 0-13 rere una cistella de Davies. 2026 i el Barça fent bones sensacions.

Unes impression­s que s’enfosquiri­en amb una altra estrebada dels turcs, ara liderats pel delicatess­en De Colo i el forçut O’Quinn, un armari encastat al més pur Mister T de l’Equip A. Amb 29-26 el rellotge del pavelló es va fondre i aquesta aturada li va servir al Barça per asserenar-se i regenerar-se. Va mostrar Kuric (14 punts fins al descans) gran vàlua triplista i va ser secundat per Calathes i Westermann. Els nou triples fins a l’entreacte del Barcelona i la traça de Davies van permetre als de Jasikevici­us anar-se’n als vestidors al capdavant (42-47).

Però, el Fenerbahçe va tornar al parquet amb noves empentes, va estrènyer les clavilles en defensa i es va veure impulsat per accions al tall de la possessió de secundaris inesperats, com Pierre, amb dos triples, i Eddie, amb un altre (56-51).

Jasikevici­us rellevava Calathes per Westermann. El francès, que tornava a la que va ser la seva pista, li va donar la raó ficant un parell de triples que van revitalitz­ar al Barcelona. A l’últim quart es va entrar en un mocador (58-62). Però cinc punts seguits d’Hanga donaven el màxim avantatge al Barça, que es col·locava nou a dalt. Encara quedava molt però el panorama era encoratjad­or per als barcelonis­tes. La seva solidesa enrere era ara de formigó armat i la seva manera de carregar el rebot ofensiu, espectacul­ar. El Fenerbahçe, a més, perdia per un cop també De Colo. No hi va haver ja marxa enrere.

 ?? QUIQUE GARCIA / EFE ?? L’afició barcelonis­ta va tornar al Palau Blaugrana a un partit d’handbol 398 dies després
Fenerbahçe:
Barça:
QUIQUE GARCIA / EFE L’afició barcelonis­ta va tornar al Palau Blaugrana a un partit d’handbol 398 dies després Fenerbahçe: Barça:

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain