La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cellnex culmina l’adquisició de 7.000 torres a Polònia

- REDACCIÓ

Cellnex Telecom va tancar finalment un acord amb la francesa Iliad per adquirir una participac­ió de control del 60% en l’empresa que opera els prop de 7.000 emplaçamen­ts de telecomuni­cacions de l’operador de telefonia mòbil Play a Polònia. L’operació suposa un desemborsa­ment de 800 milions d’euros. Cellnex, que ja havia anunciat l’acord el mes d’octubre passat, acaba de rebre la llum verda de les autoritats de competènci­a a Polònia. Segons va informar aquest dijous la companyia, el 40% restant continuarà sent propietat de Play, seguint el model que Cellnex i Iliad van acordar al seu dia per a les torres que la filial Free opera a França.

L’empresa polonesa d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions controlada ara per Cellnex invertirà 1.300 milions d’euros fins al 2030 en el desplegame­nt d’uns 5.000 nous emplaçamen­ts. Cellnex va tancar a més un contracte de prestació de serveis amb Play per un període de 20 anys, prorrogabl­es per períodes successius addicional­s de 10 anys.

Segons va explicar la companyia catalana, en termes de backlog (vendes sota contracte), l’operació suposarà un increment de 6.000 milions d’euros per al grup. El backlog total de Cellnex, incloent-hi les transaccio­ns pendents de tancament i desplegame­nt anunciades a Itàlia i el Regne Unit (CK Hutchison), França (Hivory), els Països Baixos (DT) i la més recent també a Polònia (Polkomtel Infrastruk­tura), assoleix un import de 110.000 milions d’euros.

Cellnex Telecom és el principal operador europeu d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions sense fil i desenvolup­a les seves activitats a Espanya, Itàlia, Països Baixos, França, Suïssa, Regne Unit, Irlanda, Portugal, Àustria, Dinamarca, Suècia i Polònia. La companyia disposa de 64.000 emplaçamen­ts operatius i té previst doblar el nombre de torres en la pròxima dècada. D’altra banda, Cellnex va rebre la confirmaci­ó de Canada Pension Plan Investment Board per subscriure accions que represente­n un 5,17% de l’ampliació de capital de 7.000 milions llançada per l’empresa, amb la qual cosa ja en té compromesa, aproximada­ment, el 32%.

L’empresa polonesa d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions invertirà uns 1.300 milions fins al 2030

Segons va informar aquest dijous la CNMV, la companyia ha rebut “compromiso­s irrevocabl­es” de subscripci­ó per un nombre d’accions que represente­n aproximada­ment un terç de l’increment de capital. Cellnex va llançar el 30 de març una macroampli­ació per uns 7.000 milions, al preu de 36,33 euros per acció, de la qual ja tenia assegurada el 27% per l’interès manifestat pels actuals accioniste­s. L’ampliació, amb drets de subscripci­ó preferent per als actuals accioniste­s, està destinada a reforçar els recursos propis de cara a finançar el creixement de la cartera d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions que el grup gestiona a Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain