La Vanguardia (Català-1ª edició)

Base de la cosmètica

Special Chemicals creix un 33% i factura 10 milions d’euros

- PALOMA ARENÓS

L’empresa Special Chemicals és la base de la cosmètica, la que permet que tot embelleixi al seu voltant. Aquesta firma familiar de Barcelona és distribuïd­ora de matèries primeres de cosmètica i perfumeria. La segona generació, amb una aposta constant per la innovació, ha consolidat l’exportació per tot el món, en els primers 25 anys de vida. Va ser fundada pel pèrit químic Salvador Aymí i actualment la dirigeixen els seus fills Gerard i Marta Aymí, que han reforçat l’exportació, principalm­ent a Europa, sud-est asiàtic, Sud-amèrica i l’Amèrica Central. “Importem i exportem aquestes matèries primeres en una trentena de països. El nostre focus està posat a consolidar Corea del Sud i Indonèsia, on hi ha un mercat creixent”, apunta Gerard Aymí, el director general.

La pandèmia i les mesures higiènique­s i sanitàries per a la població han anat a favor seu. Special Chemicals ha tancat el 2020 amb una facturació de 10 milions d’euros, que suposa un augment del 33% respecte al 2019, quan va facturar 7,5 milions. “Sempre ens del Ministeri de Sanitat per vendre virucides, un ingredient bàsic per desinfecta­r superfície­s. “En un moment en què es van tancar les perruqueri­es i els centres d’estètica –clients finals– vam poder capgirar la facturació amb aquesta oportunita­t”, destaca Aymí.

Amb un equip de deu persones i dos magatzems, un al port de Tarragona i un altre a la ZAL del port de Barcelona, l’any passat va mobilitzar mil tones de matèries primeres (destinades al tint, cremes, condiciona­dors, sabons...) per tot el món, en països com l’Iran, Singapur, l’Índia, el Perú, la Xina, Alemanya o els Estats Units.

L’atenció a mida del client és una de les seves màximes. “Disposem de tota mena de certificat­s de les matèries, com el halal, el kaixer, el de producció ecològica o el vegà, cosa que ens ha permès arribar a més països i clients, cada vegada més exigents”, explica la subdirecto­ra Marta Aymí. “Una altra caracterís­tica és que som molt flexibles i àgils i apostem pel tracte humà amb el client, a qui oferim un vestit a mida”, afegeix.

La pime destaca perquè té una desena de proveïdors en exclusiva per a Catalunya i Espanya, com Josh H. Lowenstein Son, una firma de Nova York amb gairebé 125 anys, que els aporta colorants i especialit­ats en qualitat cosmètica per a tints capil·lars. “Establim relacions comercials duradores amb els nostres proveïdors, que ja les va començar el nostre pare fa 25 anys”. Són membres del Barcelona Beauty Cluster i de la Societat Espanyola de Químics.

ANXOVES DE L’ESCALA

La pandèmia ha impulsat les vendes amb un producte per als gels hidroalcoh­òlics

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Martí Sarrate al costat dels germans Marta i Gerard Aymí a la seu de l’empresa
LLIBERT TEIXIDÓ Martí Sarrate al costat dels germans Marta i Gerard Aymí a la seu de l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain