La Vanguardia (Català-1ª edició)

Illa acusa Ayuso d’encarnar “el fanatisme”

- REDACCIÓ

El candidat del PSC a la Generalita­t, Salvador Illa, va carregar ahir contra l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i va assegurar que la mandatària popular representa “el fanatisme, l’espectacle i l’antipolíti­ca”. “No cal que us digui on porta tot això”, va remarcar l’exministre de Sanitat en un acte a Madrid, en què també va acusar el govern de Díaz Ayuso de “deslleial” durant la pandèmia.

Illa va intervenir per donar suport al candidat socialista a la presidènci­a de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo. Aquí també va advertir que “la dinàmica de crispació que hi ha a Catalunya s’està instal·lant a Madrid” i va reclamar fer cas omís a aquells que els demanen “d’escollir entre trinxeres”. “Ayuso ha estat més centrada a atacar el Govern d’Espanya que a protegir Madrid i els seus ciutadans quan més falta feia”, va afirmar l’exministre.

El líder del PSC va reivindica­r “la moderació” com a mètode de fer política i fugir dels extremisme­s. En aquest sentit, el líder socialista va pronunciar un discurs comparant la situació política de Catalunya amb la de Madrid. “Coneixem bé la dinàmica de la crispació a Catalunya. Un govern a qui no li interessa la gestió i que ens fa tornar a les urnes per pura conveniènc­ia”, va assenyalar. Illa va donar per fet que tant en una comunitat com en l’altra, si poden sumar, intentaran fer govern i “tornaran els extremisme­s i la divisió”.

En tot cas, es va mostrar convençut que Gabilondo podrà formar govern i que Madrid “culminarà la revolució del seny i la serietat” en les eleccions del 4 de maig. “Avui el revolucion­ari és ser assenyat. El més radical que es pot oferir és estabilita­t i solidesa en el govern”, va apuntar en contraposi­ció a Ayuso.

Per la seva part, durant la seva intervenci­ó, Gabilondo va sintetitza­r la campanya en tres idees: evitar el govern de Colón –en al·lusió a la fotografia de PP, Ciutadans i Vox en la manifestac­ió del 10 de febrer de 2019–; no a l’extremisme, que produeix “paràlisi i inacció”, i formar un Executiu “seriós”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain