La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quan vacunar-se és una festa

- Mariángel Alcázar

No havia vist mai tanta gent d’entre 60 i 65 anys junta. Allà, a la cua per accedir a les vacunes, malgrat la mascareta, ningú no podia amagar l’edat, i a molta honra. Fins ara només la targeta daurada de Renfe delatava que en tenies més de 60 i quina alegria que et feia quan, a punt de pujar a l’AVE, et tractaven com si fossis una impostora i t’exigien que demostress­is l’edat per si havies comprat el bitllet amb una altra identitat. Orgullosam­ent treies el document ferroviari i el d’identitat i, en comptes de molestar-te pel dubte, t’ho prenies pel costat bo: finalment si et demanaven la targeta daurada era perquè no semblava que en tinguessis més de 60.

Dimecres, mentre esperava per vacunarme a l’auditori de Llinars del Vallès, centre on m’havia enviat la convocatòr­ia col·lectiva de la Conselleri­a de Salut de la Generalita­t, a la cua es va crear una mena de club de l’orgull seixantí amb una complicita­t pròpia de pati de col·legi, d’aquells temps feliços en què era tan fàcil fer amics.

Evidentmen­t, per edat, hi devia haver molts avis i àvies, però, sobretot, el que es veia era gent prou gran com per no perdre el temps en bestieses, però encara jove per renunciar a les alegries de la vida. A la cua, la idea comuna era considerar la vacuna com un salconduit per continuar vivint amb salut i passió. Una enquesta ràpida va permetre comprovar que la majoria dels presents estaven emparellat­s amb persones de la mateixa franja d’edat, però entre les dones amb marits (nòvios, amants o amics especials) de més de 65 anys es notava certa urgència per esbrinar quan els tocaria a ells vacunar-se. La festa no serà completa fins que tothom, o bona part dels que ens envolten, pugui vacunar-se. Qui no estaria impacient.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain