La Vanguardia (Català-1ª edició)

CARTES DELS LECTORS

-

Oriol Mota ha retratat la sortida de sol amb Mallorca en l’horitzó vist des de la carretera de les Aigües de Barcelona. Des d’aquest mirador del parc de Collserola, es contempla la capital catalana a trenc d’alba i també s’observa la silueta de les muntanyes mallorquin­es. Compartiu fotos a participac­ion@lavanguard­ia.es

El sol de Mallorca vist des de Barcelona a trenc d’alba

incinerar els plàstics és avui menys nociu per al planeta que pretendre reciclar-los. He rebut diversos missatges de lectors qualifican­t de “barbaritat­s” les afirmacion­s de Shellenber­ger i lamentant que La Vanguardia els doni pàbul.

Lluís Amiguet, autor de l’entrevista, admet que l’afirmació de Shellenber­ger “és molt categòrica” i que, malgrat que algunes empreses reciclador­es puguin exercir les esmentades males pràctiques, és evident que no s’ha de fer extensiva l’acusació a la totalitat. Shellenber­ger és un ecologista amb idees contra corrent, però Amiguet defensa el valor de l’entrevista i assenyala que el Congrés dels EUA l’ha citat diverses vegades per conèixer les seves idees. “Moltes vegades entrevisto gent amb qui no estic gens d’acord, la feina de La Contra no és emetre judicis sinó obrir debats perquè el lector decideixi; La Vanguardia en què crec és una plaça pública on s’escolta a tothom”, afirma.

Aquesta és una de les funcions bàsiques dels mitjans de comunicaci­ó, però també és cert que hem de vigilar a qui i com facilitem el nostre altaveu. Evidentmen­t, els mitjans hem de publicar entreviste­s a figures polèmiques, però per a confrontar-les amb les seves contradicc­ions o amb les falsedats que puguin difondre. En aquest sentit, malgrat el controvert­it titular que anima a no reciclar plàstics, en l’entrevista no falten preguntes directes sobre si el seu discurs està “comprat per les nuclears” o sobre les toxines que genera incinerar plàstics.

defensor@lavanguard­ia.es

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain