La Vanguardia (Català-1ª edició)

El suposat fill de Julio Iglesias demana suport al Col·legi de Metges

- REDACCIÓ

Javier Sánchez Santos, suposat fill del cantant Julio Iglesias, ha sol·licitat al Col·legi de Metges que doni suport al recurs que va interposar al Tribunal Suprem perquè li doni la raó en el procés de reconeixem­ent de la paternitat i actuï , per tant, “en defensa de la veritat genètica”.

La defensa de Javier Sánchez, que ha exercit el lletrat Fernando Osuna, va fer públic dissabte un comunicat en què sol·licita suport del Col·legi de Metges de València i el d’Espanya, de l’Organitzac­ió Mundial de la Salut i d’altres entitats internacio­nals pequè entén que “la justícia no pot contradir la ciència”.

Ho fa poc després que el març Javier Sánchez presentés un recurs contra la inadmissió de la seva causa per part de la Sala Civil del Tribunal Suprem. Prèviament, la secció desena de l’Audiència Provincial de València va revocar la sentència per la qual el jutjat de primera instància número 13 de València estimava la demanda de paternitat que havia presentat Javier Sánchez, de 44 anys, contra el cantant.

L’Audiència va apreciar els recursos d’apel·lació que va presentar el demandat i la Fiscalia admetent l’excepció de “cosa jutjada”, sense entrar a analitzar el fons de la qüestió, ja que el suposat fill ja havia promogut altres accions judicials anteriorme­nt.

Per instar aquest procés el demandant va presentar una prova d’ADN que es va fer sobre una ampolla que havia fet servir Julio José Iglesias, fill del cantant, i que li va caure del cotxe mentre aparcava en una platja. Ara el lletrat de Javier Sánchez destaca que aquesta prova d’ADN és “coincident a un 99%” i “dir el contrari seria com afirmar que el riu Ebre no passa per Saragossa”, i reflexiona que si el cantant s’ha negat a fer-se la prova d’ADN és perquè “sap que l’anàlisi genètica el convertirà en pare”.

 ?? MERIE WEISMILLER WALLACE / AP ?? ‘Una joven prometedor­a’ Emerald Fennell està nominada com a directora, guionista i productora (a dalt entre Carey Mulligan i Laverne Cox). A
The crown (esquerra) ha estat Camilla Parker-Bowles
MERIE WEISMILLER WALLACE / AP ‘Una joven prometedor­a’ Emerald Fennell està nominada com a directora, guionista i productora (a dalt entre Carey Mulligan i Laverne Cox). A The crown (esquerra) ha estat Camilla Parker-Bowles
 ?? MANUEL QUEIMADELO­S ALONSO / GETTY ?? Javier Sánchez Santos
MANUEL QUEIMADELO­S ALONSO / GETTY Javier Sánchez Santos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain