La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continua la tranquil·litat

-

Les darreres hores han estat dominades per un protagonis­ta indiscutib­le: el sol. Gran part de la península Ibèrica continua amb tranquil·litat meteorològ­ica i estabilita­t, sense oblidar-nos de les zones del sud on els xàfecs van estar presents ahir a la tarda. Situació oposada a la que van tenir un dia com avui fa 52 anys, concretame­nt l’any 1969, a molts punts de la província de Girona on la pluja va provocar inundacion­s a molts indrets. Es van superar els 150 litres a moltes localitats, provocant danys i fins i tot el desbordame­nt del llac de Banyoles. Avui, gaudiran de la tranquil·litat i l’ambient primaveral.

CATALUNYA

Continuem amb la variabilit­at, tindrem una mica de tot. Matí amb domini del sol en tot el territori, amb algunes nuvolades d’evolució diürna a partir del migdia al nord-est, Pirineu i Prepirineu, on hi haurà algun ruixat. Més sol com més cap al sud, amb vent fluix i una temperatur­a que baixarà de manera general, tot i que continuarà l’ambient primaveral. Demà sol, amb repetició de nuvolades de tarda que no deixaran precipitac­ió i amb una temperatur­a que, si avui baixa, demà puja. A partir de llavors, augmentarà la nuvolosita­t amb una mica de precipitac­ió, neu al Pirineu i una baixada contundent de la temperatur­a, torna el fred.

ESPANYA I EUROPA

Els fronts més actius circulen al nord d’Europa, amb nevades a Islàndia, Noruega i al nord d’Anglaterra, tot acompanyat de fortes ratxes de vent. Tampoc s’acomiaden de la pluja a Grècia i la meitat oriental d’Europa. Més tranquil·litat i estabilita­t als països centreeuro­peus, amb cel variable, més tapat si anem cap al nord. A Espanya el sol serà el protagonis­ta dels matins, amb núvols de tarda a la meitat sud que descarrega­ran alguns ruixats, entre Castella-la Manxa i Andalusia. Avui baixa la temperatur­a cap a llevant, on tindran núvols baixos, pujarà cap al sud. Demà més estable, amb sol i alguns núvols de pas decoratius amb una pujada contundent de la temperatur­a, que tornarà a baixar a partir de dimarts.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain