La Vanguardia (Català-1ª edició)

El guió perfecte, 34 anys després

L’equip d’Alguacil passa a la història en una final en què es va trobar a faltar l’afició

- ANDER GOYOAGA Bilbao

L’afició txuri-urdin continuarà parlant de la Reial Societat d’Imanol Alguacil d’aquí 20 o 30 anys. El club donostiarr­a es va sortir amb la seva a la final ajornada de La Cartuja i va conquerir un títol 34 anys després. Ho va fer, a més, guanyant el seu etern rival, fet que dona encara més valor a aquest títol, i amb un guió gairebé perfecte per al club donostiarr­a. Només va faltar l’afició.

La Reial Societat guanya d’aquesta manera la seva tercera Copa del Rei, que s’afegeix a les dues Lligues i la Supercopa que atrté a les vitrines. L’última Copa la va guanyar a la temporada 1986-1987 després de vèncer en els penals l’Atlètic de Madrid a La Romareda. L’aturada d’Arconada a Quique Ramos en el quart penal d’aquella final havia quedat durant dècades a la retina de l’afició txuri-urdin.

Des d’ahir, el gol de penal transforma­t per Mikel Oyarzabal, el gran ídol de l’afició donostiarr­a que sempre ha apostat per continuar creixent com a futbolista a Donostia, agafa el relleu. Serà recordat durant dècades per l’afició txuri-urdin, que tampoc no oblidarà la jugada que va precedir a aquest gol. Un penal fet per Iñigo Martínez, probableme­nt el jugador menys estimat pels donostiarr­es, va canviar el signe de la gran final basca. De segur la final somiada per molts aficionats reialistes.

També passarà a la història de la Reial l’alineació que va presentar ahir Imanol Alguacil. Els Remiro, Le Normand, Zubeldia, Silva, Oyarzabal o Isak seran recordats al nivell d’aquella Reial Societat d’Arconada, Zamora, Bakero, Txiki Beguirista­in o López Ufarte, i més tenint en compte la dificultat que comporta guanyar un títol en el context actual.

Més de tres dècades després, després d’un any esperant aquest partit marcat en vermell al calendari, el seguidor de la Reial

pot celebrar un títol ple d’al·licients, malgrat les limitacion­s que marca la pandèmia. L’alegria de l’afició haurà de ser continguda per les restriccio­ns anticovid que a Euskadi marquen un toc de queda des de les deu de la nit.

L’Athletic, per la seva banda, tindrà l’oportunita­t de refer-se d’aquí dues setmanes contra el Barça a la final de Copa de la present edició. La Copa del Rei, el títol que més alegries li ha donat al llarg de la seva història, se li continua resistint al club blanc-i-vermell. Des de l’any 2009 ha perdut quatre finals de Copa i una d’Europa League, si bé pot presumir d’haver guanyat dues Supercopes contra tot un Barça. És l’únic consol després d’una derrota que serà difícil de pair.

Els Remiro, Zubeldia, Isak, Silva i Oyarzabal agafen el relleu de la Reial Societat d’Arconada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain