El Girona goleja el Ponferradi­na i puja al tren de l’ascens

- REDACCIÓ

Girona

Ponferradi­na

A començamen­ts de març, la derrota a Almeria i l’empat contra el Lugo a casa semblava fer descarrila­r el Girona de la lluita pel playoff d’ascens a Primera Divisió. Tot i això, l’equip de Francisco Rodríguez s’ha reenganxat. Ha sumat 10 dels últims 12 punts i ha pujat al tren en marxa per mirar de ficar-se entre els sis primers.

Amb el triomf contra el Ponferradi­na (3-1) a Montilivi, va avançar a l’equip del Bierzo per situar-se setè, a tres punts del Rayo, precisamen­t el seu pròxim rival. El matx de dissabte a Vallecas agafa encara més importànci­a amb la baralla per intentar pujar.

El Girona ha recuperat Stuani en el moment més oportú. S’ha fet esperar però el davanter, de 34 anys, ha aparegut quan més se’l necessitav­a. L’uruguaià ha fet cinc dels seus set gols d’aquesta Lliga des del febrer. Ahir Cristhian Stuani va obrir el marcador al temps l’afegit de la primera part gràcies a una assistènci­a de Samu Sáiz.

A la segona meitat, els papers es van canviar. Va ser Stuani qui va fer una deixada de cara perquè Sáiz batés Caro amb un xut des de la frontal de l’àrea. El Ponferradi­na no perdia des del 13 de febrer però el partit se li havia fet molt costa amunt. I el gol de Nahuel Bustos, gairebé a la primera pilota que tocava, va sentenciar el duel. Al Girona tot li va sortit de cara. Un equip no pot demanar més quan marquen els seus dorsals 7, 10 i 9. El gol de Yuri al minut 91 només va maquillar el resultat per als visitants.

Aquesta tarda (16 h), l’Espanyol busca apuntalar el liderat al Carlos Belmonte, el camp del cuer, l’Albacete.