La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més martell vermell

Martín lidera un altre festival Ducati amb la seva primera ‘pole’

- TONI LÓPEZ JORDÀ

“No m’ho crec, tio, no m’ho crec”. No podia ser més sincer Jorge Martín (Pramac Ducati), extasiat de felicitat quan va baixar del seu míssil vermell. S’havia guanyat de regal un rellotge Tissot, el primer que conquereix a MotoGP, en el seu segon Gran Premi en la classe reina, i arrencarà davant de tots en el segon episodi de Qatar, amb llicència per somiar... amb el permís de les Yamaha.

Martín, 23 anys, campió del món de Moto3 el 2018, va sorprendre tothom adjudicant-se la seva primera pole en la classe més gran sent un principian­t. La va merèixer perquè el madrileny va encapçalar el festival de la velocitat de les Ducati, que van ocupar quatre de les sis posicions de les dues primeres línies.

Martín va ser el gran animador de la sessió, influïda pel fort vent de cara a la recta. Va començar marcant la pauta amb 1m53s892, un crono que va rebaixar dues vegades més, fins a 7 dècimes, i al qual només es van aproximar el seu company Johann Zarco (a 157 mil·lèsimes) i Maverick Viñales (a 161), als quals va arrabassar la pole en un últim gir sensaciona­l.

“Quina bogeria! Tenir la pole és increïble, estic superorgul­lós de mi mateix i de la confiança que he creat aquests últims mesos. Dono les gràcies a la meva família, que ha lluitat moltíssim, i a la gent que m’ha fet costat; és un dia per recordar tota la vida”, deia un Martín incrèdul amb la seva gesta. Tot i que el madrileny, sincer, es descartava per optar a la victòria. “Si faig un ‘top 6’ seria molt bo, em falten tres dècimes de ritme, no estic per guanyar”, admetia el de Pramac, que en la primera cursa, fa una setmana, ja va meravellar saltant a la sortida del 14è al 4t lloc, tot i que es va acabar diluint fins a la 15a posició.

Circuit de Losail (Qatar)

Per a la segona prova del curs, Viñales, el líder, surt com a favorit pel seu millor ritme exhibit, per la gran confiança que té amb el triomf de diumenge passat, i pel tercer lloc a la graella. “Estic molt content per la primera línia, era l’objectiu, demà aniré a totes”, deia el de Roses, que va millorar notablemen­t, de 9è a 3r, canviant la pressió dels pneumàtics.

“Em sento fort, de ritme m’he sentit molt bé en l’FP4. Però espero fer un altre pas endavant”, comentava Viñales. “El més important és que no hi hagi brutícia a la pista perquè destrossa les gomes. La meva estratègia és sortir i córrer, posar-hi un ritme alt. Veig en Fabio i Mir forts”, assenyalav­a a la plataforma Dazn.

Tanmateix, al campió li va tornar a anar malament. Joan Mir va haver de passar per la repesca per segon GP seguit i va firmar el 9è lloc (10è fa una setmana). Li tocarà remuntar si vol optar al podi.

Es van quedar a la cua Pol Espargaró, 15è, superat per les Honda d’Àlex Márquez (14è) i Stefan Bradl (11è); i Valentino Rossi, 21è, antepenúlt­im de la graella, després d’haver sortit 4t en la primera cursa.

Lleida-Hèrcules Badalona-La Nucia Cornellà-At. Llevant

LLIGA FEMENINA IBERDROLA (25a) At. Madrid-Deportivo R. Societat-Eibar Rayo-València

Madrid CFF-Granadilla Athletic-Santa Teresa Barcelona-Llevant

Sporting Huelva-Sevilla Betis-Espanyol Logronyo-R. Madrid

PREMIER LEAGUE (30a) Chelsea-West Bromwich Leeds-Sheffield United Leicester-Manchester City Arsenal-Liverpool Southampto­n-Burnley Newcastle-Tottenham Aston Villa-Fulham M. United-Brighton Everton-C. Palace Wolverhamp­ton-West Ham

BUNDESLIGA (27a) Augsburg-Hoffenheim B. Leverkusen-Schalke 04 Dortmund-Eintracht Magúncia-A. Bielefeld Wolfsburg-Colònia Leipzig-Bayern M’Gladbach-Friburg Stuttgart-W. Bremen U. Berlín-H. Berlín

SERIE A (29a) Milan-Sampdoria Atalanta-Udinese Benevento-Parma Cagliari-Hellas Verona Genoa-Fiorentina Lazio-Spezia Nàpols-Crotona Sassuolo-Roma Torí-Juventus Bolonya-Inter

BÀSQUET

>9.000

2005

Gjertrud Maersk

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain