La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC adverteix Junts que ningú no li ha de dir què ha de votar a Madrid

Sabrià considera que forçar la unitat de vot al Congrés seria “enganyar la gent”

- EFE

El diputat d’ERC i membre de l’equip negociador del nou Govern, Sergi Sabrià, va replicar ahir a la pretensió de JxCat d’acordar una unitat d’acció dels partits independen­tistes a Madrid i va advertir que, amb els seus tretze diputats al Congrés, “ningú no li dirà a Esquerra què ha de votar”.

El vicesecret­ari general de comunicaci­ó i estratègia d’ERC es va referir així a una de les qüestions que JxCat ha posat sobre la taula de negociació per a la investidur­a de Pere Aragonès i que suscita discrepànc­ies entre els dos partits. JxCat reclama acordar una “unitat d’acció” de les formacions independen­tistes a les Corts, però segons Sabrià “no hi ha discussió possible”, perquè la força d’ERC supera la suma dels altres partits. “ERC té al Congrés tretze diputats, Junts quatre, el PDECat quatre més i la CUP dos. Per tant, està bé que parlin tots entre ells, i ja ho fan, que es coordinin, però també s’ha de respectar el resultat de les urnes”, va assegurar. En aquest sentit, va recordar que a les eleccions generals del 2019 “els programes d’ERC i de Junts eren bastant diferents”, de manera que forçar la seva unitat de vot en totes les votacions seria “enganyar la gent”. Al parer seu, “tot el que puguem fer de manera coordinada és bo. Ara bé, JxCat i ERC són partits molt diferents, i això s’ha de poder expressar en les votacions, ja que defensen dos models econòmics diametralm­ent diferents, i si no ho veuen, que algú els expliqui el que diu Joan Canadell”, diputat de JxCat.

Amb tot, es va mostrar convençut que es pot arribar a acords al Congrés “en temes nacionals”, però, dit això, va puntualitz­ar: “Ningú no dirà a ERC el que ha de votar, per exemple, en temes de pobresa energètica”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain