La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pressió per recuperar l’edicle d’Urquinaona

Un grup d’historiado­rs demanen a l’Ajuntament que faci una rèplica de l’emblemàtic accés al metro d’estil modernista i destruït durant la Guerra Civil

- MIREIA MARCÓ

El metro de Barcelona està a punt de fer 100 anys d’història, però són ben pocs els elements històrics que sobreviuen. Un dels més emblemàtic­s que s’han perdut amb el pas del temps és l’edicle de plaça Urquinaona, un accés original dels anys vint de què ja no queda ni rastre. Aprofitant l’efemèride rodona del suburbà, un grup d’aficionats al patrimoni ferroviari han demanat a Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) que recuperi alguna instal·lació emblemàtic­a. Una de les principals apostes és, precisamen­t, el desaparegu­t edicle.

Va ser construït el 1926 amb una visera modernista d’estil parisenc, feta de vidre i plaques de zinc. Disposava d’una finestreta de venda de bitllets i un ascensor que era maniobrat per un treballado­r. Tot i que la seva esplendor es va perdre una dècada després, pels efectes de la Guerra Civil, l’ascensor va ser utilitzat fins l’any 1972, quan va quedar obsolet i va ser desmantell­ada tota l’estructura.

Actualment, Urquinaona és un dels pocs punts negres de la xarxa de metro

CultRuta, especialit­zat en patrimoni ferroviari.

La reforma de l’estació feta al 1972 va suposar la construcci­ó d’un nou vestíbul, amb escales mecàniques en lloc de l’antic ascensor per absorbir millor l’augment d’usuaris. En aquell moment, el poc que quedava en peu de l’edicle es va ensorrar. Tot i això, “la reixa i l’escala que envoltaven l’ascensor de la plaça encara es conserven”, segons Marina.

Es tracta d’un espai ocupat actualment per dependènci­es del personal de neteja del metro i els equips d’electricit­at i comunicaci­ons. Els que han pogut visitar l’espai, invisible pels milers de persones que hi passen cada dia, asseguren que encara es conserven les decoracion­s originals amb rajoles dels anys vint en bon estat i alguns anuncis de publicitat dels anys setanta. El grup d’experts que ha fet arribar la proposta a TMB considera Urquinaona l’escenari perfecte per recuperar un element original amb el qual es va inaugurar la parada intermèdia del ramal del Gran Metro de Barcelona entre l’estació d’Aragó (actual passeig de Gràcia) i la de Jaume I.

La possibilit­at de construir una rèplica de l’edicle –ja que l’original no es conserva– és ben vista pel regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí. “S’ha de fer una remodelaci­ó integral d’Urquinaona en algun moment i s’ha de pensar en el conjunt de la plaça; estaria molt bé incorporar-hi algun element que li doni força”, assegura el regidor, que es va comprometr­e al darrer ple del districte de l’Eixample a comunicar la proposta a TMB.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain