La Vanguardia (Català-1ª edició)

La mare d’Amy Winehouse preservarà els records de la seva filla en un documental

- REDACCIÓ

La cadena BBC prepara un documental sobre la història de la cantant britànica Amy Winehouse per commemorar el desè aniversari de la seva mort i que comptarà amb la participac­ió de la seva mare, la Janis, que busca preservar els “records” de la seva filla abans que l’esclerosi múltiple que pateix l’hi impedeixi. Així ho ha anunciat aquesta setmana la radiotelev­isió pública britànica en un comunicat, en el que ha detallat que Amy Winehouse: 10 years on és el títol provisiona­l de la cinta, que promet oferir als seguidors de l’artista “una nova interpreta­ció femenina de la seva vida, els seus amors i el seu llegat”.

La cantant d’èxits com Rehab o Back to black, que la van portar a dalt de tot de les llistes de vendes i a consagrar-se com una de les grans promeses de la música britànica al segle XXI, va morir el 23 de juliol del 2011 als 27 anys a causa d’una intoxicaci­ó etílica. Les ombres han eclipsat les llums a l’hora de parlar de la figura de l’artista londinenca, per la qual cosa el documental busca canviar aquesta narrativa “a través de la seva mare”, la Janis, i alguns de familiars i amics, que intentaran oferir “una versió més profunda de la veritable Amy”, desconegud­a per a la majoria.

Janis Winehouse va ser diagnostic­ada d’esclerosi múltiple el 2003, una malaltia que pot causar problemes de memòria i que ja va esmentar al seu llibre Loving Amy: a mother’s story (2014). “Em preocupa el dia que l’Amy deixi d’estar viva al meu cap i al meu cor. No vull que aquest dia arribi mai”, va escriure.

A causa que la malaltia segueix el seu curs i amenaça de desposseir-la dels seus records de l’Amy, aquest documental ajudarà la mare a plasmar-los a la pantalla i a actualitza­r la versió “contaminad­a” que es va oferir al documental del 2015 Amy, guanyador d’un Oscar, segons Mitch Winehouse, el pare de la cantant. Una amiga de la infantesa de l’Amy, Juliette Ashby, va avançar recentment en un programa de la BBC que el documental és “una cosa bonica i meravellos­a” que la seva mare està fent per l’artista.

 ?? JUAN MEDINA / REUTERS ?? La cantant el 2008
JUAN MEDINA / REUTERS La cantant el 2008

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain