La Vanguardia (Català-1ª edició)

TVE busca el millor ballarí d’Espanya amb ‘The dancer’

El nou concurs de talents està obert a tots els estils i edats

- REDACCIÓ

Després de l’adeu dilluns passat de la quarta temporada de Maestros de la costura ,La1estrena avui The dancer (22.10 h), un nou concurs que buscarà trobar el millor ballarí d’Espanya i amb el qual la televisió pública vol destacar el valor terapèutic de la dansa. “Busquem un talent de qualitat i amb The dancer volem inculcar la passió per la dansa als espectador­s”, perquè “ballar és terapèutic”, va apuntar la directora d’entretenim­ent de TVE, Toñi Prieto, durant la presentaci­ó del concurs de talents als mitjans.

Prieto assegura que el concurs, inspirat en el format internacio­nal impulsat per Simon Cowell, creador de programes com Factor X o Got talent, “està ple d’emocions, d’actuacions impredicti­bles, esforç i concursant­s molt peculiars dels quals aprendrem molt”.

El concurs tindrà com a presentado­rs Ion Aramendi i Sandra Cervera i com a assessors, el coreògraf i ballarí Rafa Méndez, la cantant Lola Índigo i l’actor Miguel Ángel Muñoz. Hi participar­an grups, duos i aspirants individual­s de tots els punts d’Espanya. En total gairebé 100 ballarins amb diferents perfils i edats, des dels 8 fins als 60 anys, tant amateurs com profession­als, i de tots els estils: des de ballet clàssic, passant per ball contempora­ni i balls de saló, fins a moviments tan de moda com el twerk i el dance hall.

El programa pretén posar en relleu els ballarins i la seva professió i mostra el món que envolta el ball. Els passos per muntar una coreografi­a, l’estudi de la dansa, les històries personals dels seus protagonis­tes o la capacitat per emocionar a través del ball seran alguns dels punts clau d’aquest nou programa produït per TVE amb Fremantle.

La mecànica del programa arrenca amb una fase d’audicions, on els concursant­s es presenten en una sala envoltada de miralls i el públic decideix, amb els seus vots, si continuen en el programa. Si el 75% dels assistents dona el seu suport als concursant­s, el gran mirall de la sala de ball s’obrirà i el concursant ballarà davant el públic i els capitans.

En cada audició, Miguel Ángel Muñoz, Lola Indigo i Rafa Méndez formaran un equip amb els ballarins que hagin passat la tria del públic. Després de les audicions arribarà una segona fase en què els concursant­s lluitaran per aconseguir una de les dues places disponible­s per a semifinals. A aquesta etapa hi arriben 18 ballarins, 6 per equip, i, després de cada actuació, serà el públic del plató qui decideixi. Després hi haurà una semifinal i una final, en què els candidats que arribin lluitaran per proclamar-se campions i guanyar un premi de 25.000 euros.

 ?? RAUL TEJEDOR / RTVE ?? Chicostra.
Kim Possible. Bebés Llorones Lágrimas Mágicas. Bluey. Patoaventu­ras. Los Green en la gran ciudad.
¡¡¡Alvinnn!!! y las Ardillas. K.C. Agente Especial. Bizaardvar­k. Gabby Duran Alien Total. Coop & Cami. C.R.A.K.S.
Cambio de clase.
NICKELODEO­N
Henry Danger. Spyders. Los Thunderman­s. Una casa de locos. Los Casagrande. Henry Danger. Spyders. Los Thunderman­s. Victorious: Beck Cae Por Tori. ICarly: Tiene que intervenir. El misterio de los Hunter: Revelacion­es. Sam & Cat: Piloto.
BLAZE
Cazatesoro­s. Mountain men. Cazadores de langostas: Canadá. ¿Quién da más? Cazadores de langostas: Canadá. Mountain men. Cazadores de serpientes.
Mountain men.
CALLE 13
Pel·lícula: Michael Clayton. Pel·lícula: Asesinato en Alsacia.
Chicago P.D.: Good Men. Magnum: Lie, Cheat, Steal, Kill. Pel·lícula: Efectos secundario­s. Pel·lícula: Perturbada.
Sandra Cervera, Rafa Méndez, Lola Índigo, Miguel Ángel Muñoz i Ion Aramendi
RAUL TEJEDOR / RTVE Chicostra. Kim Possible. Bebés Llorones Lágrimas Mágicas. Bluey. Patoaventu­ras. Los Green en la gran ciudad. ¡¡¡Alvinnn!!! y las Ardillas. K.C. Agente Especial. Bizaardvar­k. Gabby Duran Alien Total. Coop & Cami. C.R.A.K.S. Cambio de clase. NICKELODEO­N Henry Danger. Spyders. Los Thunderman­s. Una casa de locos. Los Casagrande. Henry Danger. Spyders. Los Thunderman­s. Victorious: Beck Cae Por Tori. ICarly: Tiene que intervenir. El misterio de los Hunter: Revelacion­es. Sam & Cat: Piloto. BLAZE Cazatesoro­s. Mountain men. Cazadores de langostas: Canadá. ¿Quién da más? Cazadores de langostas: Canadá. Mountain men. Cazadores de serpientes. Mountain men. CALLE 13 Pel·lícula: Michael Clayton. Pel·lícula: Asesinato en Alsacia. Chicago P.D.: Good Men. Magnum: Lie, Cheat, Steal, Kill. Pel·lícula: Efectos secundario­s. Pel·lícula: Perturbada. Sandra Cervera, Rafa Méndez, Lola Índigo, Miguel Ángel Muñoz i Ion Aramendi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain