La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assolellat a l’espera de canvis

-

El pronòstic de la temperatur­a de l’aire a 850 hPa, o el que és el mateix, a 1.500 metres d’altura, ens serveix, entre altres coses, per determinar si els pròxims tindrem un ambient més o menys fred o càlid. La temperatur­a a aquesta altura no es veu tan influencia­da per l’oscil·lació tèrmica entre el dia i la nit, per la qual cosa resulta més útil a l’hora d’avaluar l’evolució de la temperatur­a durant els pròxims dies. Perquè es facin una idea, aquesta tarda a la vertical de Barcelona tindrem una temperatur­a d’uns 8 graus, demà a la mateixa hora en seran 5, i demà passat tindrem - 1 º C a 1.500 metres. Podem deduir doncs, que entre dimarts i dijous caldrà tornar a abrigar-se. Avui encara amb un ambient suau.

CATALUNYA

Domini de l’ambient assolellat, amb el creixement d’alguns núvols d’evolució a la tarda a punts de muntanya de l’interior, sense que es produeixin xàfecs. Vent de component sud una mica reforçat a la Costa Daurada. Temperatur­es una mica més altes que les d’ahir, amb valors propers als 20 ºC o fins i tot per sobre, a l’espera que comencin a baixar a partir de demà, quan també es podria produir algun xàfec en acabar el dia. Dimecres i dijous les temperatur­es tocaran fons i tindrem un ambient hivernal, especialme­nt allà on els núvols siguin més abundants.

ESPANYA I EUROPA

Un front àrtic escombrarà el nord i centre d’Europa deixant nevades, xàfecs i un important descens tèrmic. Inestabili­tat també a Grècia i Turquia. A Espanya dominarà un temps tranquil i assolellat, només amb alguns núvols al sud-oest peninsular i interior d’Andalusia, on es podria escapar algun ruixat feble. Nuvolosita­t en augment al final del dia al litoral cantàbric. Ambient suau a tota la Península, càlid a la Vall del Guadalquiv­ir i a Extremadur­a, on es superaran els 25 ºC. Demà precipitac­ions febles a la façana cantàbrica i descens tèrmic a la meitat nord amb glaçades febles o moderades durant la matinada de dimarts a dimecres.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain