La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Lliga es taca

El Cadis-València continua després d’un suposat insult racista de Cala a Diakhaby

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El Cadis-València d’ahir ja és a la història del futbol espanyol. I no pels seus gols o les seves jugades, sinó per un suposat episodi de racisme que va portar a la suspensió del matx durant uns 20 minuts. El partit transitava cap a la mitja hora. Els dos equips empataven a un. El central valenciani­sta Mouctar Diakhaby es va elevar en una lluita per una pilota amb el defensa cadista Juan Cala a l’àrea. Van col·lidir i quan Cala retrocedia cap al seu terreny de joc, els dos futboliste­s van protagonit­zar un intercanvi d’impression­s.

De sobte el francès, visiblemen­t alterat, se’n va anar com una centella a buscar Cala, deixant la seva posició descoberta, mentre el joc continuava. Diakhaby va ser subjectat pel central del Cadis Fali i pel seu company Gameiro. Semblava que havia passat una cosa greu. El valenciani­sta va sentir un insult racista i es va sentir absolutame­nt vexat. L’àrbitre, el català Medié Jiménez, que no va sentir el presumpte improperi, va aturar el matx i va mostrar targeta groga a Diakhaby per la seva manera de reaccionar amb Cala. Es van formar grupets i els jugadors van començar a parlar. Gabriel Paulista, segons se li va llegir als llavis, deia als jugadors del Cadis: “Negre de merda no, eh?, negre de merda no”.

Diakhaby es negava a continuar jugant i els seus companys el van secundar. Els futboliste­s del Cadis també marxaven. Cala, de cara llarga, va marxar l’últim també. El partit estava en l’aire i el matx quedava marcat en vermell per ara i per al futur. Però uns 20 minuts després el partit es reprenia... sense el central del València, desconcent­rat, que es quedava a la grada, ja que no podia ser als vestidors per protocol covid. En canvi, Cala, que havia inaugurat el marcador abans de la polèmica, era sobre la gespa i s’hi va quedar fins que va ser substituït al descans.

Però per què el València va decidir tornar al camp si el seu jugador havia quedat destrossat anímicamen­t? El club va escriure un parell de tuits minuts després que es tornés a jugar. “L’equip s’ha reunit i decideix tornar per lluitar per l’escut, però ferm en la condemna al racisme de tot el València. En totes les seves formes. No al racisme”. I després va afegir en un altre missatge: “El nostre total suport a Diakhaby.

 ?? ROMÁN RÍOS / EFE ?? Mouctar Diakhaby, acompanyat per Gabriel Paulista, li dona explicacio­ns al col·legiat abans d’abandonar el terreny de joc
ROMÁN RÍOS / EFE Mouctar Diakhaby, acompanyat per Gabriel Paulista, li dona explicacio­ns al col·legiat abans d’abandonar el terreny de joc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain