La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça ho té a les botes

L’Atlètic cau i l’equip de Koeman depèn per primera vegada de si mateix per ser campió

- CARLES RUIPÉREZ

O ara o mai. La persecució està més que viva. El Barcelona depèn de si mateix per guanyar la Lliga. Aquesta Lliga i aquest Barça. Aquest títol que era impossible i aquest conjunt blaugrana que semblava desfet al començamen­t de temporada. Per Nadal el campionat el tenia mig a la butxaca l’Atlètic i hi havia qui pensava que Messi i companyia tindrien problemes per classifica­r-se quarts i aconseguir entrar a la pròxima Champions. Doncs aquest Barça de Koeman, el de la reacció, el que no perd des del 5 de desembre i el que encadena 18 jornades sense perdre, ha capgirat el mitjó fins al punt que té a les botes ser campió.

Res d’any transició. A l’abril, el Barcelona està en disposició de guanyar dos títols. I no ha de mirar a ningú més que a ell, el seu vestidor. No ha d’esperar ensopegade­s de ningú, ni caramboles inversembl­ants ni mirar resultats d’altres. Després de la derrota de l’Atlètic al Pizjuán, el doblet Lliga i Copa del Rei no només és factible sinó que el Barça hi pot portar la iniciativa. Guanyant els onze partits que li queden, els deu de Lliga i la final contra l’Athletic del dia 17, és seu. Normal que el nou president, Joan Laporta, estigui content amb la feina del cos tècnic.

El 30 de desembre, després de no passar de l’empat contra l’Eibar, el Barcelona va quedar a 10 punts de l’Atlètic. Amb l’afegit que els matalasser­s, que ocupaven el lideratge, tenien un partit menys que els blaugrana. És a dir, que potencialm­ent el desavantat­ge del Barça podia ser de 13 punts.

Han passat tres mesos i l’equip de Ronald Koeman es posarà a un punt del líder de la Lliga si guanya aquesta nit al Valladolid, setzè de la classifica­ció. Sí, heu llegit bé: a només un punt. El 2021, el Barça ha estat intractabl­e amb 37 punts de 39 de possibles mentre que els de Simeone des de febrer han estat incapaços d’enllaçar dues victòries seguides en el campionat, i s’han deixat 14 punts.

Ronald Koeman, que va guanyar tres Lligues a l’última jornada (1992, 1993 i 1994), es pot considerar un especialis­ta en rectes finals del campionat. A més, l’holandès, va guanyar totes tres apareixent in extremis des de darrere. Com ara el seu Barça, que fa 18 jornades que no perd, perseguint el lideratge de l’Atlètic. Per això, les seves paraules encara van sonar més contundent­s. La victòria del Sevilla sobre l’equip del Cholo encara les va dotar de més versemblan­ça i realitat.

Cal serrar les dents, va venir a dir el tècnic holandès ahir al matí. No es pot abaixar el ritme, ja no hi

BARCELONA: 1 Ter Stegen, 28 Mingueza, 21 De Jong, 15 Lenglet, 2 Dest, 5 Busquets, 16 Pedri, 18 Jordi Alba, 10 Messi, 7 Griezmann i 11 Dembélé

Entrenador: Ronald Koeman

G

G

E

G

G

VALLADOLID: 1 Masip, 18 Janko, 6 Bruno González, 5 Javi Sánchez, 25 Olaza, 10 Óscar Plano, 17 Roque Mesa, 14 Alcaraz, 19 Toni Villa, 7 Guardiola i 3 Kodro Entrenador: Sergio González

Camp: Camp Nou

P

E

G

Àrbitre: Jaime Latre (c. aragonès) VAR: Pizarro Gómez (c. madrileny)

E

 ?? FCB ?? Lenglet i Busquets pugnen per una pilota amb la intensitat que demana Koeman a la sessió d’ahir
FCB Lenglet i Busquets pugnen per una pilota amb la intensitat que demana Koeman a la sessió d’ahir
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain