La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça esclafa el Llevant i deixa la Lliga sentenciad­a

Les blaugrana golegen (7-1) el segon classifica­t i amplien l’avantatge

- FUTBOL JORNADA 25 DE LA PRIMERA IBERDROLA EDURNE CONCEJO

El Barça va fer un pas de gegant cap al segon títol de Lliga consecutiu. Les blaugrana van passar per sobre del Llevant, el segon classifica­t del campionat, amb una golejada d’escàndol: 7-1. L’avantatge a la taula ja és de 12 punts i les de Cortés encara tenen tres partits pendents per recuperar. Una distància que ja sembla insalvable, i més si es té en compte que el conjunt català cotinua invicte després de 22 partits amb uns números escandalos­os: 110 gols a favor i tan sols 4 d’encaixats.

Una vegada més, el Barcelona va demostrar que el seu fort no són les individual­itats sinó el joc en equip. Set gols de set golejadore­s diferents, incloent-hi la jove del planter Bruna Vilamala, que va tenir l’oportunita­t de sortir a l’onze inicial. Una autèntica festa per als prop de mil aficionats que, per primera vegada d’ençà que va començar la pandèmia, van poder anar al Johan Cruyff a animar l’equip.

D’altra banda, l’Espanyol va aconseguir un punt important al camp del Betis, un rival directe en la lluita per la permanènci­a. La por de perdre un partit vital per als seus interessos i la falta d’idees i de pólvora de l’equip espanyolis­ta van fer que el punt guanyat encara tingués més valor.

Les de Rubén Casado no van xutar ni una sola vegada entre els tres pals i un xut alt de Baudet va ser l’ocasió més perillosa d’un Espanyol pragmàtic, que va celebrar un empat que les manté fora del descens.

La Primera Iberdrola ara s’atura una setmana per afrontar una nova finestra FIFA i quan torni, l’Espanyol rebrà el Rayo Vallecano, un nou rival directe en la lluita per la salvació, mentre que el Barcelona s’enfrontarà al Deportivo una altra vegada a casa.

Aquest migdia la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) farà el sorteig dels aparellame­nts per als quarts de final de la Copa de la Reina. Hi estan classifica­ts els vuit equips que van ocupar les primeres posicions després de la primera volta: Barcelona, Llevant, Reial Madrid, Reial Societat, Atlètic, Madrid CFF, Granadilla i Sevilla.

Els enfrontame­nts es jugaran a partit únic al camp de l’equip que surti a la primera bola extreta durant el sorteig i es jugaran els dies 21 i 22 d’abril o 5 i 6 de maig. Les semifinals, també a partit únic, i la final tindran lloc a Madrid del 26 al 30 de maig.

 ?? MIGUEL ÁNGEL POLO / EFE ?? Ferran Bassas (Joventut) intenta frenar Derrick Williams (València)
MIGUEL ÁNGEL POLO / EFE Ferran Bassas (Joventut) intenta frenar Derrick Williams (València)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain