La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esplèndid Joventut

Els verd-i-negres brillen a València i recuperen l’‘average’

- LUIS BUXERES

Victòria per somiar la que va signar el Joventut ahir a la Fonteta. L’equip de Carles Duran va exposar tots els arguments ofensius per doblegar el València Basket i fins i tot superar l’average particular (-11 punts) de cara a un possible empat al final de la temporada regular. Una exhibició en tota regla dels verd-i-negres, que es queden a una sola victòria dels valencians a la classifica­ció i, el que és més important, adquireixe­n tres partits de coixí respecte el tall dels playoffs.

Si davant la derrota el València va poder esgrimir un cert cansament després d’una exigent doble jornada europea, a la Penya li faltaven homes tan importants com López-Aróstegui, de manera que Carles Duran amb prou feines va poder disposar d’una rotació de deu homes. Més mèrit encara per als de Badalona, que contra la sagnia en les pèrdues (18) van exposar un canell de concurs, amb 11 triples en només 17 intents.

El Joventut va signar un inici d’últim quart meravellós, amb un 0-13 després de la cistella de Labeyrie, va sentenciar la victòria abans d’hora i va convertir el tram final en un altre minipartit en la lluita per l’average. Després de molt de patiment, una cistella de Dimitrijev­ic a 3,5 segons del final va completar l’espectacul­ar botí de la Penya a València.

Per la seva banda, els 24 punts de Kyle Kuric van assenyalar el camí de la victòria per al Barça a la difícil pista de l’Hereda San Pablo Burgos. Els blaugrana van posar així un colofó feliç a una setmana inacabable que havia començat dimarts a Tel-Aviv.

Després d’una primera part una mica travada, l’equip de Jasikevici­us va explotar al tercer quart per anotar 35 punts (14 dels quals d’un Kuric sense error) i sentenciar el triomf. El tècnic lituà va ser el protagonis­ta dels últims minuts, ja que, malgrat que la victòria ja havia fet les maletes i posava rumb a Barcelona, va acabar desqualifi­cat després de rebre una doble tècnica per protestar. Tot això encara sense Pau Gasol vestit de curt, un fet que podria passar aquesta setmana.