La Vanguardia (Català-1ª edició)

Clevertask creix un 30% i arriba als 11 milions d’ingressos

- B. GISPERT

La consultora tecnològic­a Clevertask està en plena expansió a causa de les creixents necessitat­s digitals del món empresaria­l d’ençà que va esclatar la pandèmia provocada per la covid.

L’empresa, amb seu a Sant Cugat, assegura que ha registrat un creixement d’un 30% de la facturació l’últim any, fins a arribar als 10,9 milions d’euros i obtenir un benefici positiu.

La plantilla també ha crescut, un 25%, fins a aconseguir els 200 treballado­rs. “Les necessitat­s de les companyies s’han disparat sobretot en el camp del teletrebal­l. Des de Clevertask, hem habilitat llocs de treball en remot per assegurar la productivi­tat i la conciliaci­ó del treballado­r, a més d’oferir garanties de cibersegur­etat al client”.

D’ençà que va néixer el 2013, l’empresa treballa per a grans corporacio­ns: les principals entitats bancàries espanyoles, algunes companyies que cotitzen a l’Ibex 35 com també grans empreses del sector farmacèuti­c.

A més de serveis de digitalitz­ació per a la feina en remot, la companyia destaca per oferir infraestru­ctures tecnològiq­ues, serveis d’auditories i eines de cibersegur­etat. Entre els seus proveïdors estratègic­s hi ha grups com ara Microsoft, Ricoh, NetApp, Citrix, MicroFocus o Mobileiron.

Aprofitant l’empenta viscuda el 2020, l’empresa ha traçat un pla estratègic de creixement agressiu per al 2021. Pere Vandellòs, fundador i director general de l’empresa, comenta en una entrevista que ara està analitzant una possible adquisició d’un competidor per reforçar la seva posició al mercat espanyol i també estranger, on ara té presencia amb projectes diversos a Luxemburg, Andorra i els Estats Units.

En l’àmbit internacio­nal, la companyia té previstos més contractes propis en països com ara Israel, l’Uruguai, Panamà, el Brasil i l’Argentina. “El 2020, l’activitat exterior va significar un 12% de les vendes i aquest any, calculem que pot arribar fins a un 20% o un 25%”, assenyala l’enginyer de xarxes i sistemes especialit­zat en seguretat TIC (Vandellòs també assessora el Govern d’Andorra en cibersegur­etat i ha impulsat la primera edició del màster d’emprenedor­ia que es fa a la Universita­t Politècnic­a de Catalunya).

Per afrontar el creixement, l’empresa preveu contractar unes 50 persones aquest any entre les tres seus des d’on opera: Sant Cugat, Barcelona i Madrid. D’aquesta manera, preveu aconseguir una plantilla de 250 persones quan s’acabi l’any.

La propietat de la companyia continua en mans dels fundadors. L’accionista amb més representa­ció és Pere Vandellòs, mentre que Antonio Ballarín, Pedro Merino i Josep Puigvert tenen participac­ions minoritàri­es.

La consultora tecnològic­a de Sant Cugat preveu contractar 50 persones abans de finals d’any

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’arquitecte Xavier Claramunt, fundador de l’empresa que dona feina a 70 persones a la fàbrica de Vic
ANA JIMÉNEZ L’arquitecte Xavier Claramunt, fundador de l’empresa que dona feina a 70 persones a la fàbrica de Vic
 ??  ?? Pere Vandellòs
Pere Vandellòs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain