La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado vincula un futur triomf al fet que el PP governi en solitari a Madrid

- CARMEN DEL RIEGO

“Ja estem en empat tècnic”. És la frase que més es va repetir ahir a la seu dels populars, al carrer Génova. Una aspiració que els populars no ocultaven, però que les enquestes no corroborav­en, tret de les que assegurava tenir el PP. Per això, que ahir un sondeig publicat per La Razón col·loqués el PP a 1,8 punts del PSOE situava Pablo Casado

en la millor situació política que ha viscut des que l’estiu del 2018 va arribar a la presidènci­a del PP.

L’aposta de la direcció nacional del PP se centra ara en les eleccions de Madrid, perquè el 4 de maig es decideix més que el triomf de la dreta o de l’esquerra a la Comunitat. Per a Casado seria bàsic que Isabel Díaz Ayuso no només governés, sinó que ho pogués fer en solitari, i això només ho aconseguir­ia si els seus vots superessin els de l’esquerra, perquè llavors podria instar Vox a facilitar el seu govern, amb una abstenció, sense haver de negociar un govern de coalició. Una equació que no es dona al CIS publicat ahir, que pronostica un empat entre els blocs de dreta i d’esquerra, i que la direcció popular es va negar a comentar amb l’argument que és una nova producció de “factories Redondo”, segons va dir la vice-secretària d’organitzac­ió del PP, Ana Beltrán.

Fonts populars assenyalen que a Casado el que li aniria pitjor per a les seves futures aspiracion­s seria precisamen­t haver de governar Madrid en coalició amb Vox. Aquestes fonts subratllen que l’aliança amb el partit d’extrema dreta restaria els vots dels electors que abans votaven Ciutadans i que ara, després de la desfeta de la formació taronja, aspira a aconseguir el PP.

Amb un govern en solitari d’Ayuso, els populars apunten que Casado enviaria un missatge de futur als votants dels altres dos partits del centredret­a, ja que consideren que la concentrac­ió de vot al PP, com passava quan existia l’injuriat bipartidis­me, és l’únic que pot vèncer la coalició d’esquerres en què no només hi ha el PSOE, sinó també Unides Podem.

Les fonts del PP consultade­s consideren que el fet que es vegi com a possible el triomf del PP convidaria molts votants de dretes i del centre a optar per Casado, que té dos anys per fer-se seu el programa amb què es presenta a les eleccions Ayuso. El “socialisme o llibertat”, la baixada d’impostos i les crides a una llibertat limitada en pandèmia són els eixos del triomf a què aspira Pablo Casado, i que concretarà en forma d’oferta de govern les properes setmanes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain