La Vanguardia (Català-1ª edició)

Spútnik insinua un programa de turisme vacunal

- MOSCOU

“Vacunació amb l’Spútnik V a Rússia! Qui s’hi apunta?”. Amb aquesta crida, el compte oficial de la vacuna russa convidava els seus usuaris de Twitter a seguir el perfil i, alhora, assegurava que “els nostres seguidors a les xarxes socials seran els primers a ser convidats a rebre la vacuna quan comenci el programa”. I afegia que els responsabl­es d’aquest immunogen ja treballen “per iniciar aquest programa al juliol”.

El fons sobirà RDIF de Rússia, responsabl­e de comerciali­tzar l’Spútnik V a escala mundial i que també administra el compte de Twitter, no ha donat de moment més detalls sobre aquest presumpte programa de turisme vacunal.

Un representa­nt d’RDIF es va limitar a dir que el fons proporcion­aria més detalls quan es llanci el programa, suposadame­nt aquest estiu.

“Digue’m Laika i deixa’m pujar a bord d’aquest Spútnik!”, va dir una dels milers de persones que van respondre a aquesta inusual crida. Altres usuaris van expressar dubtes, a causa de la lentitud amb què Rússia està vacunant la seva població.

Aquest país només havia produït 20,1 milions de dosis de la seva vacuna fins al 17 de març, i només 4,3 milions de persones d’una població total de 144 milions han rebut les dues injeccions des del desembre.

A més a més, es dona la circumstàn­cia que el ministre de Salut, Mikhaïl Muraixko, ja havia descartat anteriorme­nt la idea que els estrangers poguessin viatjar a Rússia per vacunarse, mentre el país vacuna els seus ciutadans.

“La prioritat per a nosaltres és la vacunació dels ciutadans russos... No estem treballant en el tema del turisme de vacunació ara mateix”, va dir l’assistent de Muraixko, Aleksei Kuznetsov.

 ?? ATIENZA / EFE ?? Viatgers alemanys esperant-se en un centre mèdic per fer-se la prova que els permeti tornar al seu país
ATIENZA / EFE Viatgers alemanys esperant-se en un centre mèdic per fer-se la prova que els permeti tornar al seu país

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain