La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continua la repatriaci­ó dels turistes espanyols atrapats al Marroc

- CASABLANCA

Continua la repatriaci­ó dels més de 3.000 espanyols que estan atrapats al Marroc, després del tancament dimarts passat de l’espai aeri entre els dos països.

Iberia operarà avui un altre vol de retorn des de Casablanca amb l’Airbus A350, el seu avió més gran, amb capacitat per a 348 passatgers, per portar a Madrid els viatgers que han quedat atrapats al Marroc.

Es tracta del mateix tipus d’avió amb què aquesta companyia ja va fer un altre vol diumenge passat i que, com el d’avui, es va enlairar de Casablanca a les 16.40 hores i arribarà a Madrid a les 19.20 hores.

Diumenge Iberia va programar en un primer moment un vol de 200 places, però, després de constatar l’allau de demandes, va canviar d’aparell per un Airbus 350, el de més capacitat de la seva flota.

Des de l’inici de la pandèmia del coronaviru­s Iberia ha fet més de 50 vols de repatriaci­ó des de països com Austràlia o les Filipines, on no havia volat abans.

A aquest avió s’afegiran tres vaixells més aquesta setmana, a més del que sortirà avui des del port Tànger Med, per repatriar un total de 2.300 espanyols o residents.

Segons van informar fonts diplomàtiq­ues espanyoles, el primer vaixell el nolieja la companyia Trasmedite­rránea, amb capacitat per a 750 passatgers, i sortirà des del port de Tànger Med en direcció a Algesires.

Dimecres, 7 d’abril, sortirà un altre vaixell, també de Trasmedite­rránea i amb 750 passatgers, i un tercer l’endemà operat per Balearia amb una capacitat de 800 persones, tots des de Tànger cap a Algesires.

Cal recordar que diumenge ja va arribar al port d’Algesires un primer vaixell de Balearia amb 800 passatgers més a bord.

Sumats tots els passatgers dels dos avions i els quatre vaixells s’arriba a la xifra de les 3.800 persones que s’hauran repatriat, propera al total de les que es van quedar atrapades al país magribí, gairebé totes turistes que hi havien anat a passar la Setmana Santa, malgrat els confinamen­ts perimetral­s vigents en totes les comunitats autònomes, també durant la Setmana Santa, i que duraran com a mínim fins divendres, 9 d’abril.

Això sí, l’aventura no els ha sortit de franc, ja que han hagut de costejar-se nits d’allotjamen­ts extres i mitjans de transport addicional­s per arribar a Casablanca o Tànger.

El tancament de l’espai aeri amb Espanya i França –principals proveïdors de turistes i viatgers al Marroc– va ser decidit, segons les autoritats marroquine­s, per evitar que la propagació al país de les noves soques del coronaviru­s malmeti la gestió exitosa que el país magribí ha tingut amb la pandèmia fins ara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain