La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Saló de Cent de l’Ajuntament es podrà visitar de manera virtual

- JESÚS SANCHO

Les visites virtuals a edificis emblemàtic­s de Barcelona s’han potenciat en temps de pandèmia davant les restriccio­ns sanitàries. La seu de l’Ajuntament no n’és cap excepció, i prepara tours amb imatges en 360 graus perquè la ciutadania pugui veure a internet espais de gran valor històric com el Saló de Cent, construït al segle XIV, tot i que després ha estat objecte de diferents reformes.

Altres estances visitables seran el Saló de Cròniques, decorat amb pintures murals de Josep Maria Sert, o la sala dedicada al Consolat de Mar, on destaca la marqueteri­a. També es podrà pujar per la majestuosa Escala Negra, feta amb marbre negre i a què s’accedeix des del pati, una espècie de galeria d’art amb escultures de Josep Llimona, Josep Clarà i Frederic Marès, entre altres artistes. A més a més, el recorregut inclourà l’emblemàtic­a galeria gòtica o el despatx de l’alcaldessa, Ada Colau.

Altres espais que formaran part d’aquest itinerari són la Capella del Bon Consell, construïda durant el mandat de l’alcalde José María de Porcioles, o la sala on se celebren els plens, anomenada Carles Pi i Sunyer i abans Saló de la Reina Regent. El passeig virtual també mostrarà als ciutadans la Sala Tàpies, l’Escala d’Honor, el Despatx d’Honor i el Saló de Carles III.

El Consistori barceloní ha tret a concurs una licitació amb un pressupost estimat màxim d’uns 18.000 euros (IVA inclòs). Les fotos es faran amb una càmera especialit­zada en 360 graus i d’alta resolució i aniran acompanyad­es amb informació dels llocs.

Fonts municipals preveuen que, si no hi ha imprevisto­s d’última hora, els tours estiguin disponible­s per Sant Jordi al web municipal.

Les fotografie­s seran d’alta resolució, i es preveu que els primers ‘tours’ comencin per Sant Jordi

Una de les modalitats consistirà en una visita guiada no presencial per a la qual caldrà reservar dia i hora.

L’Ajuntament assegura que ja preveia aquest projecte abans de la pandèmia, però la covid l’ha accelerat.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? Un dels espais visitables al web municipal serà el Saló de Cent
MANÉ ESPINOSA / ARXIU Un dels espais visitables al web municipal serà el Saló de Cent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain