La Vanguardia (Català-1ª edició)

Record hivernal

-

L’hivern, després d’uns dies temperats, fins i tot càlids a les hores centrals del dia, se’ns va oblidant. Però ens vol enviar una postal de record, normal el mes d’abril. Un flux de vent del nord molt fred està afectant Europa occidental. Si el primer dia d’aquest mes París registrava 25 °C de màxima, una dada inusual, avui no passaran de 7 °C amb una mínima de 0 °C. Fins i tot a Munic avui tenen -3 °C de mínima, sense descartar alguna nevada, mala primavera per a l’agricultur­a amb tants alts i baixos. Tot i això l’entrada freda serà curta i de nou vents temperats del sud al sud-est ens afectaran a partir de dijous a la tarda. Continua l’intercanvi de masses d’aire àrtiques i subtropica­ls.

CATALUNYA

Entrada d’aire fred, núvols augmentant entre les comarques de Girona i Barcelona, assolint les del nord de Tarragona, algun xàfec a la tarda o entrada la nit. Tramuntana a l’Empordà i cerç o serè entre Lleida, Tarragona i el Delta de l’Ebre. Descens

de la temperatur­a, menys perceptibl­e entre Tarragona i Lleida, demà serà més generalitz­at i acusat. Dimecres amb intervals de núvols a la Costa Central i més sol a la resta, aquesta primavera està sent de moment molt poc plujosa. Nit força freda, sense descartar alguna gelada en zones baixes de l’interior. Dijous augmenten els núvols i el temps es farà insegur divendres amb temperatur­a en augment.

ESPANYA I EUROPA

Fred d’hivern a tot l’oest i centre del continent, fins i tot amb xàfecs de neu a Alemanya i altres zones de l’interior continenta­l, a partir de dijous els termòmetre­s s’aniran recuperant. A Espanya alguns xàfecs de curta durada al Cantàbric, vent del nord, cerç a la Vall de l’Ebre i descens acusat de la temperatur­a, sobretot al terç nord, al Cantàbric màximes de 10 °C. Demà certa nuvolosita­t entre València i les Balears, algun xàfec aïllat i nit freda. A partir de dijous augmenten els núvols a l’oest i centre, xàfecs divendres a la tarda a l’interior.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain