La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tretze detinguts per presumpte abús d’una menor en un parc de Madrid

- JOAQUÍN VERA

Un grup de 18 joves van abusar, presumptam­ent, d’una menor d’edat la nit de dissabte al parc de l’Oeste de Madrid, un dels més freqüentat­s de la capital. La Policia, després d’una trucada d’alerta, va aconseguir detenir-ne 13 –nou majors d’edat i tres menors–, després de la fugida de cinc.

Els fets van tenir lloc entorn de les 22.30 hores, quan la noia de 16 anys, que era amb un parell d’amics, va pujar a un banc del parc per ballar. Instants més tard, 18 joves –d’entre 14 i 21 anys– s’hi van acostar fins a formar un grupet i van començar a incomodar-la.

Segons expliquen fonts policials consultade­s per La Vanguardia, els presumptes agressors van començar a tocar-la per tot el cos, i la víctima es va quedar totalment “bloquejada”. La seva reacció va ser quedar-se encongida i immòbil al banc mentre “moltes mans” li grapejaven el pit, les cames i les natges.

Van ser els dos amics de la víctima els que van aconseguir parar l’abús i van trucar a la policia. No obstant això, potser convençuts que no havien comès cap acte il·legal, el grup de presumptes agressors es van quedar al lloc dels fets fins que minuts més tard van arribar diverses patrulles de la Policia Nacional. En aquell moment sí que van decidir emprendre la fugida, però va ser infructífe­ra per a la majoria: 13 van ser identifica­ts i detinguts i només cinc van aconseguir escapar-se dels agents.

Tots els arrestats, pel que sembla, eren coneguts per la víctima i tenen diferents nacionalit­ats. La Policia els acusa d’un delicte d’abús sexual. A més, a un també se li imputa el robatori del telèfon mòbil de la noia agredida, i dos més, un delicte d’atemptat contra l’autoritat per la resistènci­a que van oferir en les seves detencions.

Aquest no ha estat l’únic episodi de violència contra la dona conegut les últimes hores a Madrid. La Policia ha alliberat una jove bengalina, de 23 anys, el marit de la qual l’havia mantingut tancada a casa durant dos anys. Després de la trucada d’un amic de la víctima, els agents es van desplaçar a l’habitatge i la dona els va dir que quan la seva parella se n’anava a treballar la deixava tancada amb pany i clau. A més a més, va afirmar que el seu marit l’agredia físicament, en ocasions amb ganivets de cuina, i amenaçava de matar-la i d’anar al seu país d’origen a matar la seva família. L’home ha estat detingut com a presumpte autor dels delictes de detenció il·legal i maltractam­ents.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain