La Vanguardia (Català-1ª edició)

De l’ensurt a l’eufòria

El Barça no pot amb el Valladolid fins a un gol al 90 de Dembélé

- CARLES RUIPÉREZ

A temps. Sobre l’hora. A l’últim minut del temps reglamenta­ri. El Barcelona va vorejar el curtcircui­t però es va desbloquej­ar al final. Va haver d’esperar fins al 90 per aconseguir el seu objectiu de situar-se a un punt de l’Atlètic. No va ser fàcil, sobretot per les presses i les poques idees dels de Koeman. Però va arribar el gol de Dembélé, com a les pel·lícules quan es talla el cable adequat per desactivar les bombes, i va esclatar l’alegria al Camp Nou.

L’ansietat va jugar una mala passada al Barça en el moment en què havia de ser més decidit i clarividen­t. L’estímul que se li presentava, pujar gairebé al clatell de l’Atlètic, era tan desitjable que a l’equip blaugrana li va costar gestionar-lo. Després de no fallar durant setmanes i setmanes quan jugava pràcticame­nt sense xarxa i qualsevol relliscada era dir adeu, al Barcelona el van superar les presses i la impaciènci­a per saludar els matalasser­s amb un “Hola, soc aquí” impensable fa uns mesos.

Les ganes van ser traïdores durant la primera part. 45 minuts en què el joc va ser esbojarrat. S’equivocave­n els barcelonis­tes a la sortida de la pilota, s’embolicave­n quan volien jugar sí o sí pel centre, amb prou feines intervenie­n els carrilers llargs i Dembélé no tenia espais com a davanter de referència. A més, el Barça es precipitav­a volent córrer constantme­nt per agafar descol·locat el rival, amb més cor que cap, amb més ímpetu que idees.

Era evident que hi havia moltes ganes d’obrir la llauna per veure’s allà a dalt d’una vegada, però el camí més ràpid no sempre serveix per arribar

L’ansietat va jugar una mala passada al Barcelona, que va aconseguir in extremis l’objectiu abans del clàssic

més lluny. Tot això es va preparar amb unes primeres decisions de Jaime Latre que encara van generar més angoixa als locals, sobretot perquè Messi va ser el receptor de diverses faltes que no es van xiular i qualsevol protesta de l’argentí el podia deixar sense clàssic.

Dependre de si mateix sempre va ser una arma de doble tall. I, en el cas del Barcelona, la gran ocasió que tenia al davant el va atrapar i li va fer perdre la perspectiv­a. Més que prendre la iniciativa, el Barça estava tenallat, bloquejat pels nervis. Passaven els minuts i ni guanyava, ni dominava, ni es divertia.

El Valladolid, amb baixes per donar i per vendre (onze en total, un equip sencer), va practicar un exercici de supervivèn­cia amb moltíssim mèrit. I va resistir amb molt bones maneres, molt còmode durant una hora. Fins i tot va perdonar el Barcelona en diverses jugades a l’àrea de Ter Stegen. Kenan Kodro, amb el seu físic, va crear molts problemes a la defensa barcelonis­ta en pilotes aèries. Primer Lenglet li va prendre una rematada del cap en una centrada de Nacho. Després el fill de Meho va saltar més que De Jong i Mingueza per impactar amb la testa i enviar la pilota al travesser.

Del Barça en atac hi havia poques notícies. Un cop de cap de Mingueza a la sortida d’un córner i un penal que va demanar Dest per una trepitjada d’Olaza. El VAR va revisar la jugada però va decidir que la falta va ser fora de l’àrea perquè no hi va haver rectificac­ió. A Messi tampoc no li van entrar dos llançament­s de falta.

Així que es va arribar al minut 45, quan Pedri va tenir la millor oportunita­t. El canari va enganxar una pilota morta a la vora de l’àrea amb la

 ??  ?? Masip
Janko Hervías
Javi Sánchez Bruno
Olaza Nacho Alcaraz Roque Mesa Óscar Plano Kodro Waldo Rubio 85 S. Guardiola M. André
Camp: Camp Nou (Sense públic). Àrbitre:
Grogues: Van amonestar Griezmann, Bruno, Mingueza, Sergi Guardiola, Jordi Masip i Braithwait­e.
Vermelles: Van expulsar amb vermella directa Óscar Plano (79).
Gol:
Jaime Latre (c. aragonès).
Final primera part, 0-0 65 77
1-0 Dembélé (90). De Jong penja la pilota al cor de l’àrea des de la dreta. Araújo salta més que ningú per guanyar la pilota i la pentina cap al segon pal. Allà hi apareix Dembélé, que enganxa una gran volea amb l’esquerrana. El tret, fortíssim, es cola a la porteria després de tocar la cama del porter Masip, que amb prou feines pot reaccionar davant la puntada.
Araújo salta per sobre de Riqui Puig i Messi, que abracen Dembélé
Masip Janko Hervías Javi Sánchez Bruno Olaza Nacho Alcaraz Roque Mesa Óscar Plano Kodro Waldo Rubio 85 S. Guardiola M. André Camp: Camp Nou (Sense públic). Àrbitre: Grogues: Van amonestar Griezmann, Bruno, Mingueza, Sergi Guardiola, Jordi Masip i Braithwait­e. Vermelles: Van expulsar amb vermella directa Óscar Plano (79). Gol: Jaime Latre (c. aragonès). Final primera part, 0-0 65 77 1-0 Dembélé (90). De Jong penja la pilota al cor de l’àrea des de la dreta. Araújo salta més que ningú per guanyar la pilota i la pentina cap al segon pal. Allà hi apareix Dembélé, que enganxa una gran volea amb l’esquerrana. El tret, fortíssim, es cola a la porteria després de tocar la cama del porter Masip, que amb prou feines pot reaccionar davant la puntada. Araújo salta per sobre de Riqui Puig i Messi, que abracen Dembélé

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain