La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Alabès destitueix Abelardo i anuncia el fitxatge de Javi Calleja

- REDACCIÓ

Resultats

Almeria - Rayo UD Logronyès - Tenerife Girona - Ponferradi­na Castelló - Oviedo Sporting - Mirandés Albacete - Espanyol Leganés - Sabadell Lugo - Màlaga

Las Palmas - Mallorca Cartagena - Alcorcón Fuenlabrad­a - Saragossa 0-1 1-0 3-1 1-0 1-2 0-3 2-1 0-1 1-1 2-1 0-1

Abelardo Fernández va deixar ahir de ser l’entrenador de l’Alabès, cuer de la Primera divisió. El conjunt vitorià fa set partits que no guanya i es troba a tres punts de la permanènci­a. Javier Calleja, de 42 anys, és el nou entrenador per buscar la salvació per bé que el madrileny, amb tres temporades d’experiènci­a al Vila-real, no està acostumat a la pressió de la zona baixa de la classifica­ció. Ha firmat fins a final de temporada.

El club va fer pública la

Pròxima jornada

Tenerife - Sporting Ponferradi­na - Fuenlabrad­a Oviedo - Las Palmas Rayo - Girona Màlaga - Albacete Saragossa - Almeria Mallorca - Lugo Mirandés - UD Logronyès Sabadell - Cartagena Espanyol - Leganés Alcorcón - Castelló destitució en un comunicat en què agraïa “el compromís i la profession­alitat” del tècnic. “Els que em coneixen saben que no soc una persona que es rendeixi o llanci la tovallola. Però crec que el millor és deixar pas a un altre a la banqueta de l’Alabès. Ho faig amb tot el dolor del cor però és l’única opció”, va dir en una carta.

Abelardo va tornar a Mendizorro­tza a mitjans de gener per substituir Pablo Machín. Era la jornada 18 i l’Alabès ocupava la setzena posició, amb 18 punts, un per sobre de la zona de descens.

Golejadors

Djuka (Sporting) Raúl De To. (Espanyol) Umar Sadiq (Almeria) R. Castro (Cartagena) Corpas (Almeria) Yuri (Ponferradi­na) Amath (Mallorca) J. Narváez (Saragossa) M. Sylla (Girona) Rober (Las Palmas) A. Embarba (Espanyol) 21 20 15 13 11 10 9 9 8 8 8

Tot i això, la segona etapa del tècnic a la banqueta vitoriana no ha estat tan exitosa com la primera, quan va salvar la categoria dues temporades seguides (20172018 i 2018-2019).

En les onze jornades en què Abelardo ha dirigit l’equip, l’Alabès ha sumat 5 punts de 33 possibles i només ha guanyat un partit. Va ser el 5 de febrer al Valladolid (1-0) a Mendizorro­tza. A més, ha estat una època convulsa ja que va apartar de l’equip Lucas Pérez, segon màxim golejador de l’equip, amb 4 gols.

 ?? DAVID AGUILAR / EFE ?? Abelardo va perdre el diumenge 1-3 contra el Celta a Mendizorro­tza
DAVID AGUILAR / EFE Abelardo va perdre el diumenge 1-3 contra el Celta a Mendizorro­tza

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain